Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко, щоб стати президентом, заставив квартиру і взяв в борг у депутатів

Понеділок, 5 липня 2004, 15:26
Віктор Ющенко вніс реєстраційну грошову заставу для ЦВК в сумі 500 тисяч гривень за рахунок позики, наданої йому депутатами "Нашої України".

Про це повідомив прес-службі "Нашої України"
депутат Микола Катеринчук.

Відповідаючи на запитання, з яких джерел Ющенко вноситиме грошову заставу в ЦВК, Катеринчук повідомив, що Ющенко звернувся до депутатів фракції "Наша Україна" з проханням допомогти у вирішенні цього питання.

"Згідно закону про вибори президента України, кандидат має внести грошову заставу в сумі 500 тисяч гривень. Народні депутати – представники фракції "Наша Україна" надали Віктору Ющенку на умовах займу гроші, після чого Ющенко відкрив свій рахунок у банку "Аваль". Зараз він оформляє кредит під заставу квартири, у якій проживає, щоб найближчим часом повернути ці гроші колегам", - повідомив депутат.

Він також зазначив, ЦВК має у 5-денний термін вирішити питання чи підтвердити своїм рішенням, що громадянин Віктор Ющенко виконав вимоги 51 статті Закону України "Про вибори президента України".

"У такому разі Ющенко отримає свідоцтво кандидата на пост президента", – сказав він. Водночас він не виключає, що ЦВК може відмовити Ющенку у реєстрації, додавши, що юристи Ющенка готові до такого розвитку подій.

Згідно з вимогами Закону України про вибори президента України статті 51, громадянин України, який хоче мати право балотуватися у президенти, повинен отримати від ЦВК статус кандидата на пост президента.

Це досягається виконанням вимог ст. 51 з подачі документів, затверджених ЦВК.

"Вранці 4 липня Віктор Ющенко подав до ЦВК необхідні документи: заяву на балотування, автобіографію, анкету, платіжне доручення, яке підтверджує, що сплачена грошова застава у розмірі 500 тисяч гривень, передвиборчу програму, заяву на призначення уповноваженого у ЦВК, декларацію про доходи та майно", – розповів Катеринчук.

Як відомо, 4 липня також відбувся мітинг на підтримку Віктора Ющенка як "народного кандидата" в президенти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...