Мороз піде у президенти за гроші партії

Вівторок, 6 липня 2004, 12:19
Кандидат у президенти України від Соцпартії Олександр Мороз заплатив заставу для реєстрацію в ЦВК з коштів, передбачених партійним фондом.

Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

"Вони офіційно зафіксовані були на партійному рахунку і звідти пішли. Рахунок у нас поповнюється точно у відповідності із статутом, який зареєстрований в Міністерстві юстиції", - сказав Мороз.

За його словами фонд поповнюється лише за рахунок внесків членів партії, а не "олігархів" чи "тіньової економіки".

"І навіть кожен рахунок по поповненню нашого фонду переслідується податковою службою.Викликаються люди, які нам дали кошти і так далі. "А де ви взяли?" Кажемо: "Чоловік переслав 50 гривень." "Де ви взяли ці гроші?" Ну де? Знайшов, наприклад. Із своєї зарплати, із своєї пенсії віддав. Кому яке діло? До речі, закон не дозволяє цього робити. Тому у нас все чисто. Так, як законом передбачено", - розповів Мороз.

Коментуючи те, що Віктор Ющенко, щоб зареєструватися кандидатом взяв гроші в борг у депутатів "Нашої України" під заставу власної квартири, Мороз сказав: "Ющенко позичив гроші. Я думаю, що в нього буде проблема, очевидно, дуже складна віддавати їх. Бо якщо він позичив у друзів своїх, а це ж, я розумію, гроші рахунок люблять".

Як відомо, для того, щоб зарєструватися кандидатом в президенти у Центрвиборчкомі, претендент має подати документ про сплату грошової застави у розмірі 500 тисяч гривень.

Наразі в ЦВК подали документи 5 кандидатів в президенти: Ющенко, Ржавський, Базилюк, Мороз, Янукович.

Читайте також:

Ющенко, щоб стати президентом, заставив квартиру і взяв в борг у депутатів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News