Крушельницький передав іншим ЗМІ протоколи допитів у справі Гонгадзе

Вівторок, 6 липня 2004, 12:51
Автор резонансних статей у "The Independent" Аскольд Крушельницький заявляє, що Генпрокуратура не зверталася до нього за поясненнями щодо публікацій за витоками у справі Гонгадзе.

"Вони [Генпрокуратура] навіть не спробували зі мною контактувати ані телефоном, ані електронною поштою. До мене дуже багато людей звертались, мої координати – не секрет і їх досить легко дізнатися", - сказав Крушельницький.

Так він прокоментував у інтерв'ю Інституту масової інформації заяви речника Генпрокуратури Юрія Бойченка про готовність допитати всі сторони, причетні до витоку інформації в британську газету.

Крушельницький відкинув заяву Бойченка про те, що він не зацікавлений у розслідуванні убивство Гонгадзе: "Мене вже давно цікавило, з самого 2000 року, відтоді, як зник Георгій, коли пізніше знайшли його труп – хто ж його вбив".

"Я лише знаю, що багато людей, які представляють уряд цієї країни, адміністрацію президента звикли до того, що люди все роблять за гроші або їх хтось лякає. Для них є нонсенсом, що є люди, які чесно працюють і професійно виконують свої обов’язки. Для них такі мотиви – чужі", - сказав він.

Крушельницькій також вважає, що деякі правоохоронці "які чесно виконували свою роботу, обурені, що кримінальну справу порушено саме таким чином".

Крушельницький ще раз відмовився повідомити, хто йому передав матеріали у справі Гонгадзе: "Вони не хотіли, щоб оприлюднювалось, хто вони є. Це чинні співробітники правоохоронних органів. Після опублікування моїх статей я не робив спроб зв’язатись із ними. Упевнений, що вони хвилюються за власну безпеку та за свої родини".

"Я маю право не називати джерела інформації", - також додав він.

Крушельницький сказав, що документи, які потрапили до нього, він переписав на CD-диск, зробив копії, які надав декільком ЗМІ.

"І вони можуть їх передати, кому захочуть. Я не вважаю, що вони належать мені. Навпаки, я зацікавлений у тому, аби з ними ознайомились якомога більше людей. Я не робив з них таємниці та не використовував з корисних міркувань", - додав Крушельницький.

Читайте також:

КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ЗА РОЗПОВІДЬ ПРО СТЕЖЕННЯ ЗА ГОНГАДЗЕ ПОРУШИЛИ НА ВИМОГУ "НАРУЖКИ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...