Ющенко закликає кандидатів чесно писати біографії і не спекулювати

Середа, 7 липня 2004, 12:30
У вівторок Віктор Ющенко підписав Декларацію про чесні вибори, одразу після реєстрації його кандидатом у президенти України.

Про це повідомила прес-служба "Нашої України".

Декларацією поточна передвиборча кампанія називається "тестом на чесність та відповідальність".

Ющенко також запропонував всім іншим кандидатам, які поділяють принципи чесних виборів, приєднатися до цієї декларації.

За декларацією її підписанти беруть на себе обов'язок вести роботу з виборцями "чітко дотримуючись Конституції і Законів України, а також етичних норм".

Підписавши декларацію Ющенко взяв на себе зобов'язання "надавати тільки правдиві факти щодо своєї біографії та поважати працю і сприяти виконанню обов’язків представниками ЗМІ щодо всебічного висвітлення своєї діяльності як кандидатів у президенти".

Також декларація зобов'язує підписантів "ні за яких обставин не вдаватися до нечесних методів ведення боротьби та повністю виключити тиск на журналістів, спостерігачів, виборців, не залучати під час виборчої кампанії органи державної влади для виконання невластивих їм функцій"

Підписанти мають "вести діалог мовою програм, пропозицій, щирого та відвертого спілкування, а не спекуляцій на соціальних, етнічних, культурних, релігійних протиріччях, а також максимально сприяти усвідомленому вибору громадян на основі вільної і відкритої конкуренції ідей і поглядів щодо майбутнього розвитку країни".

Підписанти також мають забезпечити всім кандидатам у президенти рівні можливості для представлення своєї позиції для надання народу України реального вибору.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування