Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу радять піти у відпустку

Середа, 7 липня 2004, 14:21
Комітет виборців України закликає чиновників, залучених до виборчої кампанії, піти у відпустку до президентських виборів.

Про це йдеться в звіті комітету виборців України за підсумками моніторингу передвиборної ситуації в Україні в червні 2004 року.

За підсумками моніторингу, що проводився експертами регіональних відділень КВУ у всіх областях України, комітет рекомендує посадовим особам усіх рівнів відмовитися від агітації за якого-небудь одного кандидата, а також не використовувати службове становище і ресурси для проведення виборчих кампаній кандидатів.

ЗМІ рекомендується дотримувати положень про агітацію, передбачених у діючому законі про вибори президента України, а правоохоронним органам - розслідувати усі факти насильства, що зв'язують з виборчою кампанією, і утримуватися від використання повноважень з метою незаконного впливу на виборчий процес.

За підсумками моніторингу, КВУ констатує, що в червні не були переборені ті негативні тенденції, що супроводжували передвиборний процес протягом квітня і травня.

За звітний період значно зросла кількість випадків застосування адмінресурсу з метою тиску на опозиційні сили і перешкоджанню їхньої політичної діяльності.

У звіті КВУ йдеться, що ЗМІ не дотримувались принципів рівних можливостей у висвітленні ймовірних кандидатів, оскільки в державних і комунальних ЗМІ спостерігається значна перевага інформації про прем'єр-міністра Януковича.

Експерти КВУ констатують, що протягом червня продовжилася тенденція щодо використання насильницьких дій проти активістів політичних партій, журналістів, знищення агітаційної продукції, нанесення шкоди приміщенням, що можна оцінювати як незаконне кримінальне втручання в передвиборчий процес.

Комітет висловлює співчуття, що більшість таких випадків залишаються не розслідуваними правоохоронними органами.

Глава КВУ Ігор Попов у своєму виступі відзначив, що експерти комітету очікують посилення адміністративного тиску перед виборами президента.

Він рекомендував кандидатові в президенти Януковичу проводити свою агітаційну кампанію або ранком перед початком робочого дня, або під час обідньої перерви, або на вихідних.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...