В ЄВРОПАРЛАМЕНТІ СПОДІВАЮТЬСЯ НА ПЕРЕМОГУ ЮЩЕНКА?

Середа, 7 липня 2004, 15:02
Лише зміна влади в Україні може сприяти зрушенням у відносинах між Києвом та Брюсселем.

Про це напередодні саміту Україна-ЄС у Гаазі заявив депутат Європарламенту від Великобританії Чарльз Таннок, повідомляє "Німецька хвиля"

"Всі партії в Європейському парламенті привітали б перемогу опозиції. Якщо президентом стане лідер опозиції Віктор Ющенко, то це сприятиме швидким змінам. Не лише в Брюсселі, а й у решті європейських столиць. Тоді Україна б точно стала на шлях в напрямку до демократії, і цей процес треба було б підтримати", - зазначив євродепутат.

В той же час депутат Європейського парламенту від Німеччини Елізабет Шредтер наголошує, що очікувати радикальних рішень на саміті в Гаазі не варто. Так вона прокоментувала вимогу української сторони щодо надання Україні статусу країни з ринковою економікою.

"Нам потрібні чіткі сигнали. Вимоги, які висуває українська сторона, ні до чого не призведуть. Ми повинні бачити практичні заходи, покращення ситуації в країні, в законодавстві й дотримання цих змін. Це все речі, про які ми повинні питати, щоб мати підстави продовжувати нашу політику відкритих дверей", сказала Шредтер.

За її словами, Брюсселю дедалі важче шукати собі надійних партнерів для переговорів на українському боці. Президент України Леонід Кучма вже неодноразово дискредитував себе на Заході. У ЄС дотримуються думки, що за його правління в Україні розквітла авторитарна бюрократія, яка керує і політикою, і економікою, і навіть мас-медіа.

"Україна повинна нарешті виконати свої домашні завдання", - каже Шредтер. На її думку, президентські вибори в жовтні можуть стати шансом для політичних змін в Україні.

"Ми очікуємо, що новий президент визнає всі принципи відкритої ринкової економіки. Ми очікуємо, що рішення українського парламенту нарешті втілюватимуться в життя. А саме – що українське законодавство зрештою відповідатиме стандартам, які діють у ЄС. Для цього потрібні конкретні стратегії, а не лише пусті слова", - зазначає європарламентарій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
16:26
"Укренерго": у трьох областях застосовані екстрені відключення
Усі новини...