У черзі підтримки Януковича Пустовойтенко буде одним з перших?

Середа, 7 липня 2004, 15:37
Найближчим часом низка політичних партій мають намір підписати угоду з кандидатом в президенти, прем'єр-міністром України Віктором Януковичем.

Про це повідомив у середу представник кандидата в Центрвиборчкомі, народний депутат Степан Гавриш.

"Це станеться якнайближчим часом, і я думаю, що це буде не остання угода", - сказав він. Разом з тим, Гавриш не назвав конкретних підписантів документа, зіславшись на те, що не уповноважений озвучувати таку інформацію.

"Такі переговори ведуться, і ведуться досить успішно. Я переконаний, що підтримка Януковича буде посилюватися - велика частина політичних сил України віддаватиме перевагу саме цьому кандидату", - підкреслив він.

Зі слів представника кандидата, текст угоди після підписання буде відкритим. "У цей час, оскільки ці угоди ще не підписані, коментувати їх несвоєчасно. До того ж, я не виключаю, що певна частина тексту або основні принципи, на яких будується договір, можуть бути змінені", - зазначив Гавриш.

Член Народно-демократичної партії Олександр Зарубінський повідомив, що цю угоду планує підписати лідер партії Валерій Пустовойтенко. З його слів, у цей час положення цього документа, в яких мають бути враховані вимоги НДП, ще узгоджуються.

"Вимоги там дуже серйозні. Але зараз я не можу сказати, що залишиться, що буде додано", - сказав він.

Раніше НДП заявляла про намір підтримати кандидата в президенти у разі підписання ним угоди, запропонованої партією. В іншому випадку з'їзд НДП, який заплановано на 10 липня, висуне свого кандидата в президенти.

Крім того, про підтримку Януковича, якого висунула своїм кандидатом Партія регіонів, заявили наступні партії: на політбюро - Соціал-демократична партія України (об'єднана), Всеукраїнська партія трудящих, Ліберальна партія України, всеукраїнське політичне об'єднання "Жінки за майбутнє".

Раніше принципове рішення про підтримку єдиного кандидата, яке має бути затверджене на наступному з'їзді 9 липня, було прийняте Народною аграрною партією України. Трудова партія також заявляла про таке рішення, а її лідер Сергій Тігіпко вже очолив виборчий штаб Януковича.

Тим часом, як повідомлялося, 2 липня угоду про створення коаліції з метою перемоги на президентських виборах єдиного кандидата Віктора Ющенка підписали блок "Наша Україна" і Блок Юлії Тимошенко. Документом, крім основних задач коаліції, визначено принцип розподілу "міністерств і посад, починаючи від рівня місцевої влади".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
16:26
"Укренерго": у трьох областях застосовані екстрені відключення
Усі новини...