Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перед виборами журналісти "1+1" забойкотують Піховшека?

Середа, 7 липня 2004, 15:58
"Наша Україна" знає про важелі впливу на телеканали, що порушують виборче законодавство, але поки що "накопичує досвід".

Про це заявив на круглому столі "Президентські вибори-2004: аналіз передвиборчої ситуації" Олег Медведєв, радник Ющенка з пресових питань.

Медведєв зазначив, що з офіційним початком президентської виборчої кампанії з`явилася можливість застосування Закону "Про вибори президента України".

За його словами, "існують важелі впливу на телеканали, які порушують закони".
На питання "Хто має достатньо сили, щоб натиснути на ці важелі?" Олег Мєдведєв сказав, що це, безумовно, як політики, так і громадськість та журналісти.

Однак поки що, сказав він, "Наша Україна" накопичує досвід і не поспішає ці важелі використовувати.

Про роль журналістів Мєдведєв сказав, що на телеканалах "є активні журналісти, які, якщо не з`являється об`єктивний сюжет, йдуть до керівництва", щоб виправити ситуацію.

"Багато "заказняка" йде без відеоряду, пускають просто дикторську начитку. Коли перегинають палку, створюється вибухова ситуація на телеканалах. Я не виключаю, що за певних умов буде ситуація, коли Піховшек сам буде робити начитку, бо більше не буде кому", - заявив радник Ющенка.

"Телекритика"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування