Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна поки не стане "Розширеною Європою"

Середа, 7 липня 2004, 19:51
На саміті Україна-ЄС, який відбудеться в четвер у голландському місті Гаага і де братиме участь Леонід Кучма, очевидно не буде підписано План дій між Україною і розширеним Євросоюзом.

Це випливає із повідомлення комітету із загальних питань та зовнішніх відносин Ради Європейського Союзу, поширеного у Гаазі напередодні саміту.

У тексті говориться, що план між Україною і ЄС тільки готується.

Згідно з повідомленням Євросоюзу, на саміті ЄС-Україна буде обговорюватися прискорення відносин між Києвом і Брюсселем. "В рамках цього буде обговорено Європейську політику сусідства. Вона передбачає інтенсифікацію відносин між ЄС і його сусідами на сході та півдні".

Також планують обговорити співпрацю в економіці, юриспруденції та внутрішніх справах, питання безпеки і внутрішній розвиток України і ЄС.

Буде підписано угоду про участь України у поліцейській місії ЄС в Македонії.

Українську делегацію очолює президент Леонід Кучма, з боку ЄС буде прем'єр Нідерландів Ян Петер Белькененде. Як відомо, у другому півріччі 2004 року Нідерланди головують у ЄС.

У заході також візьмуть участь президент Єврокомісії Романо Проді та верховний комісар ЄС з питань безпеки Хав'єр Солана.

Організатори підкреслюють, що саміт у Гаазі перший після розширення ЄС на схід.

У 2003 ЄС запропонував для країн сусідів план "Ширша Європа", що передбачав поширення на них принципу "чотирьох свобод", основоположних для функціонування ЄС: принципів свободи руху через кордони людей, товарів, капіталів і послуг. В той же час він не пропонував жодній з "сусідніх" країн членства в ЄС.

План дій, який би втілював цю програму між Україною і ЄС планувалося підписати в Гаазі.

Українська правда, Гаага

Поїздка до Гааги організована за підтримки фонду "Відродження"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування