Групу "5 каналу" затримали за те, що вона знімала "режимний об’єкт"

Середа, 7 липня 2004, 22:20
У Харкові було затримано знімальну групу "5 каналу", яка знімала матеріали для передачі "Закрита зона" Володимира Ар’єва.

Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика".

Міліціонери з обласного УВС не давали знімати фасад будинку УВС, затримали оператора і журналістку "5 каналу" Олену Кочкіну, мотивуючи заборону зйомок фасаду тим, що це "режимний об’єкт".

Олена Кочкіна розповіла "Телекритиці", що група приїхала в Харків знімати матеріали для "Закритої зони", а також акредитувалася на з’їзд СДПУ(о), що відбудеться в суботу.

За словами Кочкіної, міліціонери, які завели журналістів всередину приміщення УВС, спочатку гадали, що вони затримали харківських журналістів. Тому коли їм повторили, що "ми не з Харкова, а з Києва", міліціонери були вражені і запропонували "безболісно зам’яти" інцидент, повідомляє "Телекритика":
"Давайте ви відмотаєте плівку назад, а ми дамо людину, яка проводить і покаже, що можна знімати, а що ні".

"Я спитала їх, чому в усій Україні, в Києві можна знімати, а в них ні? - розповіла "Телекритиці" журналістка. – Міліція відповіла, що "ми не знаємо як у всій Україні. У нас не можна. Може, в Києві просто працювати не вміють. А ви не знали, що Харків – мєнтівське місто?"

За повідомленою інформацією, після всього міліціонери записали номери машини знімальної групи, всі особисті дані, запитали телевізійників, скільки вони ще будуть в місті. Вони відповіли, що до суботи, коли вони зніматимуть з’їзд СДПУ(о).

"Ми будемо ще декілька днів тут, в Харкові, і я думаю, що вони будуть нас "вести", особливо зважаючи на характер нашої передачі, - сказала "Телекритиці" Олена Кочкіна. - Я хвилююся, бо знову можуть бути такі ж неприємності".

Зараз телевізійників відпущено, вони продовжуватимуть працювати в Харкові.
Керівникові передачі "Закрита зона" Володимиру Ар’єву міліціонери подзвонили з мобільного телефона Кочкіної і сказали, що знімальну групу не затримували - просто встановлювали їхні особи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування