Ківалов готовий розібратися з Тігіпком і Януковичем?

Четвер, 8 липня 2004, 11:39
Центральна виборча комісія поки не розглядала питання про законність поєднання виборчої кампанії з виконанням службових обов'язків кандидатом у президенти прем'єр-міністром України Віктором Януковичем і головою його штабу та головою Нацбанку Сергієм Тігіпком.

Про це в ефірі 5-го каналу заявив голова ЦВК Сергій Ківалов, коментуючи рекомендацію Комітету виборців всім держслужбовцям, що беруть участь у президентській кампанії, піти у відпустку.

За його словами відповідні питання можуть розглядатися лише на засіданні ЦВК після надходження відповідного запиту від одного з кандидатів в президенти, його представника в Центрвиборчкомі, довіреної особи тощо.

Ківалов також пообіцяв розглядати будь-який запит щодо виборчої кампанії, який надійде в ЦВК, зокрема й щодо Януковича і Тігіпка.

Голова ЦВК також повідомив, що наступне засідання комісії пройде в четвер. На ньому будуть розглядатися документи про реєстрацію кандидатом в президенти лідера КПУ Петра Симоненка та лідера ПСПУ Наталі Вітренко.

Ківалов також спрогнозував, що участь в кампанії візьме не менше 15 кандидатів, додавши, що ЦВК заклала в бюджет фінансування на 20 претендентів.

Він також зазначив, що в Центрвиборчком кожен день приходять охочі стати кандидатами в президенти, які не мають необхідних документів.

"Ми установили навіть графік чергування внизу, щоб вони не піднімалися на третій-четвертий поверх, їм було зручніше. Просто відразу пояснити потрібно, щоб ми не реєстрували їх у журналі, тому що потім, щоб їм відмовити, потрібно збирати комісію", - сказав Ківалов.

"Були випадки, коли кандидати подають усі документи, але замість півмільйона дають платіжку на 500 гривень. Думають, що члени ЦВК може і не помітять, що півмільйона і 500 гривень – це різниця", - цитує голову ЦВК Огляд телеефіру.

Він також сказав, що графік ЦВК на найближчі 116 днів розписано практично по годинах.

На запитання, як ЦВК стежить за тим, що роблять кандидати, Ківалов сказав: "Не ми слідкуємо за ними, певно, це хтось інший. Якщо ж серйозно, то після того, як ми реєструємо кандидата в президенти, я одразу готую відповідний лист в спеціальний орган, який здійснює охорону кандидатів у президенти, даємо завдання, щоб їх узяли під державну охорону і виділили офіцерів, які забезпечують їх безпеку".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування