Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламентська більшість розпадеться без Януковича

Четвер, 8 липня 2004, 12:45
Координатор парламентської більшості Степан Гавриш вважає, що об'єднати парламентську більшість може лише програма єдиного кандидата від парламентсько-урядової коаліції.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Голос України".

Він також не виключив переформатування парламентської більшості, коли "стане зрозуміла ситуація з президентськими виборами". Так він прокоментував переговори між рядом фракцій, зокрема НАПУ, Центру НДП-ПППУ щодо можливості створення нової коаліції ("міні-більшості").

На запитання, чи є група "Центр" у Верховній Раді третьою силою, Гавриш сказав, що на його погляд - це "висококласний технологічний продукт "Нашої України".

За його словами, ця група голосує "виключно в розрізі інтересів "Нашої України" і "вона є певним "троянським конем", сконструйованим для розвалу парламентської більшості".

Гавриш зазначив, що всередині більшості триває конфлікт інтересів між політичними групами і пошук шляхів їх розв'язання.

"Хоча вона (більшість) нагадує "колоса на глиняних ногах", який ще стоїть, але удари, завдані останнім часом, призвели до серйозних тріщин", - сказав Гавриш.

"Сьогодні нас об'єднати може лише одне – програма єдиного кандидата від парламентсько-урядової коаліції", - вважає він.

Координатор більшості також наголосив, що вона існує, оскільки жоден з 238 народних депутатів заяву про вихід з більшості не подав.

Він наголосив, що не може бути парламентська більшість стабільною, коли весь парламент "живе в умовах постійної кризи", і справа тут не лише у президентських виборах.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування