Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ДУМАЄ, ЩО ЗАХІД НЕ ПОВІРИТЬ У ЧЕСНІ ВИБОРИ В РАЗІ ПЕРЕМОГИ ЯНУКОВИЧА

Четвер, 8 липня 2004, 15:54
Президент Леонід Кучма застерігає, що за кордоном складається хибна думка, що на виборах президента України за чесної умови може перемогти тільки представник опозиції.

"Складається враження у декого на Заході, так багато політиків думає і в Україні – якщо не переможе представник опозиції, то це нечесні вибори", - сказав Кучма на прес-конференції після закінчення самміту Україна-ЄС.

Кучма сказав, що Україна відкрита до закордонних спостерігачів: "Я переконаний, що спостерігачів на виборах в Україні буде більше, ніж самих виборців. Ми забезпечимо будь-яку кількість, і ми запросили всіх – всі міжнародні організації, всі країни".

"Приїжджайте, ми відкриті, ми забезпечимо вас всім необхідним для нормально виконання обов’язків! Але одне прохання - об’єктивність, неупередженість! Щоб не їхали з тою думкою, що якщо "ні" – то "так", - додав Кучма.

Кучма також висловив здивування ажіотажем навколо виборів: "Складається враження, що як будто Україна проводить перші вибори в своєму житті. А ви знаєте, що це вже третій президент (буде обиратися) і не останні парламентські вибори."

Прем’єр-міністр Нідерландів Ян Пітер Балкененде заявив, що під час саміту Україна-ЄС наголошувалося, "наскільки важливо, щоб вибори пройшли демократично і чесно". "Ми також наголосили на необхідності незалежної преси", - додав Балькененде.

"Питання виборів турбує більшість з нас", - сказав він, маючи на увазі також інших представників ЄС – Романо Проді та Хав’єра Солану.

Саміт Україна-ЄС відбувався у Гаазі, оскільки у другому півріччі Нідерланди головують у Євросоюзі.

Українська правда, Гаага

Поїздка журналіста УП організована за сприяння Міжнародного фонду "Відродження"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування