КУЧМА ПРО ПІДСУМКИ ПРЕЗИДЕНТСТВА: УКРАЇНЦІ БІЛЬШЕ НЕ НОСЯТЬ СІРІ ШИНЕЛІ

Четвер, 8 липня 2004, 20:05
Президент Леонід Кучма вважає, що виконав головне завдання свого 10-річного перебування при владі.

Про це Кучма заявив на прес-конференції в Гаазі після закінчення самміту Україна-ЄС, відповідаючи на питання, чи неготовність України вступити в Євросоюз є підсумком євроінтеграційної політики його президентства.

"У вас такий звєрський вигляд, коли задаєте це питання – що начебто ви ідете на ешафот і мене збираєтеся туди вести", - почав відповідати Кучма журналісту.

"Я хочу нагадати, якою була Україна – наче всі в сірих шинелях. Практично в 1994 році Україна стояла на грані розвалу. В економічній системі розвал, банківської система практично не існувала...", - сказав Кучма.

"За такий короткий термін, в умовах протистояння законодавчої і виконавчої влади, світових криз – ми маємо настільки позитивні показники в економіці... Ми основне завдання виконали", - додав він.

"Під сумнів не ставить ніхто, що сьогодні Україна відбулася, вона гравець на світовій арені, в тому числі в Європі", - також заявив Кучма.

"Те, що ми тут з вами сидимо – це також ознака того, що ми є", - сказав він.

"Я не фантаст і я не прагматик. Треба виходити з того, що є. Треба ставити амбітні перспективи – і ми поставили: рух України до ЄС і вступ до ЄС. Але треба мати на увазі час, в якому це відбувається, і реалії в Україні", - сказав Кучма.

Після цього Кучма перейшов до необхідності внесення змін до Конституції: "Без політреформи ми зупинемося в цьому розвитку – для багатьох влада заради влади або власності".

"Відповіді на це питання треба шукати не тут, а у себе в Україні. А коли ми робимо спроби зрозуміти себе за кордоном за допомогою інших країн, а не самих себе, свого розуму – то, вибачте, нічого доброго не буде".

"Але я переконаний, що у нас все буде гаразд", - підсумував Кучма.

Кучма також додав, що в неділю у прямому ефірі на телебаченні він відповідатиме на питання глядачів та обов’язково розповість і про підсумки президентства.

"Українська правда", Гаага

Поїздка журналіста УП організована за сприяння Міжнародного фонду "Відродження"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування