Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Базів бачить у Кучмі Леніна і Володимира Великого

П'ятниця, 9 липня 2004, 13:49
Президент України Леонід Кучма дасть інтерв'ю, присвячене 10-літтю свого пербування при владі, яке вийде на каналі 1+1.

Про це на брифінгу в п'ятницю повідомив керівник головного аналітичного відділу адміністрації президента Василь Базів.

Базів також виклав на брифінгу 10 тенденцій ("трендів"), якими, на його думку, ознаменувався розвиток України за період правління Кучми.

По-перше, це "стабільність, мир, злагода і соборність України", сказав Базів, відзначивши, що зараз країна солідаризується, немає розколу на захід і схід, багатих і бідних.

По-друге, це розбудова державних інституцій. Він відзначив, що мав нагоду в Гаазі спостерігати як "працює наш дипкорпус і складає складний іспит".

Третім пунктом базів назвав європейський вибір України, епіграфом до якого виніс назву другої книжки Кучми "Україна – не Росія".

Базів також відзначив подолання економічної кризи, ухвалення Конституції, розбудову демократичного суспільного ладу. "Я думаю, що 1917 вже не повториться. У нас є опозиція на вулиці, опозиція в парламенті, а не на нарах в могилі", - зазначив він.

Окрім цього Базів також відзначив те, що "Кучма повернув селянам землю", та зберіг стабільність української валюти.

Також до здобутків Кучми він відніс "християнізацію" України. За його словами, за президентства Кучми людям повернуто 3,7 тисяч церков, реконструйовано пам'ятки світового значення, такі як Михайлівський Золотоверхий і Успенський собори.

10 пунктом здобутків правління Кучми є миротворчість України, яка стала "нашою нішею на міжнародній арені" і за якою Україна посідає перше місце в Європі.

Десять років з дня перемоги Кучми на виборах президента у 1994 виповнюється 10 липня.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування