Заступник Медведчука не знає, що таке темники

П'ятниця, 9 липня 2004, 15:10
Заступник глави адміністрації президента Василь Базів заявляє, що не знайомий з темниками, і відкидає звинувачення на адресу АП в їх поширенні.

"Я не знаю що таке темники", - сказав Базів на брифінгу в п'ятницю, коментуючи на прохання журналістів звіт "Фрідом Хауз" із закликом до української влади негайно припинити поширення темників.

"Я знаю, що там є вимоги до ЦВК, думаю вона їх виконає, а пункт щодо влади я не знаю", - сказав Базів.

Коли журналісти все ж наполягли на існуванні такого пункту в звіті, Базів дістав з папки декілька аркушів так званої добірки анонсів подій, розповсюджуваних Головним управлінням з питань інформаційної політики адміністрації президента.

"Ви хочете, щоб влада була відкрита і публічна, і щоб усі знали, чим вона займається. То в чому справа? При чому тут "темники"?", - сказав Базів, додавши, що такі документи є і в Білому домі, і на Даунінг-стріт.

За його словами, ця добірка анонсів робиться в адміністрації, щоб показати, чим займаються державні чиновники на всіх рівнях.

"А те, що там десь цитується, зокрема, "Українська правда", то питайте у них, де вони це беруть", - cказав Базів.

Він також зазначив, що інші "темники" в "адміністрації президента не виготовляються". "А якщо і виготовляються, то в іншому місці. Але я про це не знаю", - додав він.

Як повідомлялося, громадська організація "Фрідом Хауз" (Freedom House) у своєму звіті рекомендує уряду і президенту України "негайно заборонити виготовлення й поширення "темників" і припинити тиск на редакторів ЗМІ".

"Фрідом Хауз" також рекомендує провести належне розслідування справ про убивства, напади і погрози як фізичної, так і фінансової розправи з журналістами; у тому числі справи Георгія Гонгадзе.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування