Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Буковині роздають темники підтримки Януковича

П'ятниця, 9 липня 2004, 15:34
В Путильському районі Чернівецької області місцева райдержадміністрація примушує жителів району проводити у кожному населеному пункті "сходки селян" або збори трудових колективів, спрямованих на підтримку прем'єр-міністра Віктора Януковича на посаду президента України.

Про це повідомив прес-службі центрального штабу Віктора Ющенка голова Чернівецького регіонального штабу блоку "Наша Україна" Іван Демчак.

За його словами, "сценарії зборів" та графік їх проведення у кожному селі Путильщини розроблений заступником по зв'язках з політичними партіями і громадськими організаціями райдержадміністрації і доведений до сільських рад кожного населеного пункту.

Демчак також повідомив, що цю інформацію він отримав з достовірних джерел у цьому районі, підтверджену документально керівництвом місцевого штабу "Нашої України".

Керівник буковинського штабу "Нашої України" продемонстрував зразок шаблону, яким має бути звернення того чи іншого "трудового колективу" в селі.

Зокрема, у зверненні повинно зазначатися: "Ми, учасники зборів трудового колективу (сходів громадян) підтримуємо кандидатуру Януковича В.Ф. на посаду Президента України і закликаємо жителів району, трудові колективи, громадські організації і політичні партії, релігійні конфесії у день виборів віддати свої голоси за запропоновану вище кандидатуру".

"Уповноважуємо членів трудового колективу (5-6 чол.) проводити агітаційну роботу за місцем проживання". Внизу звернення – місце, де має стояти дата проведення таких зборів", - говориться в документі.

Іван Демчак висловив переконання, що подібні графіки проведення зборів і заготовлені звернення на підтримку чинного прем’єр-міністра "розроблені владою у кожному районі Буковини", метою яких є "демонстрація масової народної підтримки" Вікторові Януковичу в Західній Україні.

Крім цього, керівник Чернівецького регіонального штабу "Нашої України" продемонстрував отриманий з достовірних джерел сформовані райдержадміністраціями списки членів територіальних виборчих штабів по округах та районних штабів, без вказання прізвища кандидата у президенти.

За словами Івана Демчака, "левова частка цих людей працює в державних органах і є державними службовцями, що категорично забороняє законодавство щодо виборів Президента України".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування