КУЧМА АГРЕСИВНО ВІДПОВІВ ЄВРОПЕЙЦЯМ НА ПИТАННЯ ПРО УБИВСТВО ГОНГАДЗЕ

П'ятниця, 9 липня 2004, 23:17
Питання західних урядовців про нерозкриття убивства Георгія Гонгадзе викликало негативну реакцію в президента Кучми під час самміту Україна-ЄС у Гаазі.

Про це пише британська газета "Independent", яка зазначає, що Кучма прирівняв випадок убивства Гонгадзе з нерозкритими убивств у країнах Євросоюзу.

"Відповідь пана Кучми, якого пов'язують з цим убивством, була, за словами одного європейського урядовця, "різкою" і викликала гостру критику дипломатів", - пише "Independent" про засідання самміту Україна-ЄС.

"Ми зробили все, що могли", - сказав урядовець ЄС кореспонденту газети.

Прем'єр Нідерландів Ян Петер Балкененде і єврокомісар із зовнішніх відносин Крис Паттен порушили питання справи Гонгадзе перед Кучмою. У відповідь, за висловом газети, він став в аґресивну позицію.

Ось як її описує одне з джерел "Independent": "То була традиційна реакція, яка полягала в тому, що це питання є предметом розслідування і що не треба звинувачувати Україну через те, що нікого досі не покарано. Він сказав, що в країнах Євросоюзу є багато прикладів нерозкритих убивств".

Видання також цитує прем'єра Нідерландів Яна Петера Балкененде. Він каже, що в дуже відвертій формі закликав українську делегацію на саміті забезпечити свободу і незалежність засобів масової інформації перед виборами.

"Independent" пише, що на гаазькому саміті домінувало протистояння між українським президентом і лідерами Європейського Союзу довкола поганого стану з правами людини в Україні.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Читайте також:

Кучма у Гаазі: від приниження журналіста до подяки Проді


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...