ЮЩЕНКО І МОРОЗ ДОМОВИЛИСЯ попереджати один одного про провокації

Понеділок, 2 серпня 2004, 10:02
Кандидати у президенти Віктор Ющенко та Олександр Мороз в угоді про чесні вибори домовилися координувати свої дії при виявленні провокацій.

У понеділок зранку Ющенко і Мороз у присутності журналістів підписали цю угоду в агенції УНІАН.

Також угода передбачає координацію штабів Ющенка і Мороза при виявленні порушень закону про вибори.

Крім того, Ющенко і Мороз будуть координувати діяльність направлених ними членів виборчих комісій та спостерігачів.

Ющенко і Мороз планують скоординовано спостерігати за порядком голосування, обмінюватися інформацією про паралельний підрахунок голосів.

Також сторони збираються координувати зусилля при контролі за закордонними виборчими дільницями.

Під час прес-конференції Ющенко сказав, що цією угодою вони "хочуть сказати українцям – не схиляйте голову". "Не дай Боже, щоб громадяни захворіли на пасивність, яку влада сповідує як національну клініку", - додав Ющенко.

Мороз пояснив, що штабам особливо важливо координувати роботу при створенні виборчих комісій.

"Ми знаємо, як це відбувалося раніше – напередодні підрахунку голосів бандитськими методами влада змушувала представників опозиції писати заяви про вихід із виборчих комісій", - зазначив Мороз.

Ющенко сказав, що сподівається на "глибшу" співпрацю із Морозом. "Але я переконаний, що це перша сходинка, на цій угоді координація зусиль на користь демократичних сил не зупиниться", - додав він.

Ющенко додав, що планується підписання подібної угоди з іншими штабами. Однак він не назвав з ким, "щоб не злякати подію".

Мороз у свою чергу повідомив, що під час передвиборчого туру ще більше переконався у застосуванні адмінресурсу: "У деяких областях обладміністрації по шість разів зібрали працівників і зобов'язали працювати на єдиного кандидата, збирати підписи за нього..."

"Українська Правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування