Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький подає в суд на комітет виборців

Вівторок, 3 серпня 2004, 13:00
Лідер Християнсько-ліберальної партії, народний депутат і кандидат у президенти країни Леонід Черновецький подав у суд позов на Комітет виборців України про захист честі, достоїнства і ділової репутації. Кандидат вимагає також спростувати інформацію, оприлюднену КВУ в березні нинішнього року.

Мова йде про моніторинг КВУ щодо ефективності роботи обраних у Києві народних депутатів на 4-ій сесії (вересень-грудень 2003 року). Результати моніторингу були оприлюднені 26 березня.

На думку Черновецького, "оприлюднена інформація не відповідає дійсності, є неправдивою і "явно замовленою", повідомляє у вівторок прес-секретар депутата Катерина Шаповал.

Лідер ХЛПУ просить суд визнати невідповідними дійсності факти, розповсюджені КВУ, а також зобов'язати комітет спростувати цю інформацію. Відшкодування морального збитку в матеріальному еквіваленті Черновецький не захотів.

Черновецький стверджує, що "дана організація (КВУ) є залежною від невідомих спонсорів". Він також просить незалежні ЗМІ сприймати комітет саме з цієї точки зору.

Як повідомляється на сайті КВУ, у моніторингу називаються "кращі народні депутати, обрані в Києві в 2003 році", а парламентарії поділяються на групи - "публічні політики" і "закриті політики".

Черновецький у моніторингу названий "аутсайдером" і "закритим політиком", а також "депутатом, з яким не вдалося налагодити нормальне співробітництво".

В інформації на сайті йдеться, що "депутат Черновецький підігріває інтерес ЗМІ скандальними заявами або нестандартними кроками, які далеко не пов'язані з роботою в окрузі, законотворчою або політичною позицією".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування