Медведчук скасував брифінг Зінченка в "Інтерфаксі". Тепер взявся за "Ехо Москви"

Середа, 4 серпня 2004, 11:28
Адміністрація президента України через адміністрацію президента Росії домоглася скасування прес-конференції керівника виборчої кампанії Ющенка Олександра Зінченка в Москві.

Про це "Українській правді" повідомив голова парламентського комітету зі свободи слова Микола Томенко.

За його словами, Зінченко у середу відбув до Москви, де він планує провести ряд зустрічей та заходів.

Одним з таких заходів мала стати прес-конференція Зінченка в "Інтерфаксі", яку було заплановано провести в Москві о 13.00. Однак прес-конференцію скасували з формулюванням "з технічних причин".

На думку Томенка, показово, що інформація про це з’явилася спочатку в Києві. "Інтерфакс-Україна" поширило таку інформацію ще 3 серпня о 20.30. В Москві ж про це стало відомо лише сьогодні вранці.

"Скасування прес-конференції Олександра Зінченка в Москві – це спроба медіа-команди Медведчука-Суркіса надалі дезінформувати Путіна і росіян щодо особи Ющенка", - сказав Томенко.

Скасування прес-конференції в "Інтерфаксі", за словами Томенка, "не є критичним, оскільки зараз шукається інша площадка для прес-конференції".

Водночас, за словами депутата, зараз адміністрація Кучми намагається через адміністрацію Путіна завадити проведенню ефіру Зінченка на радіо "Ехо Москви".

"Українська влада боїться, що в Росії почують об’єктивну інформацію про ситуацію в Україні", - зазначив Томенко.

За його словами, "Банкова не розуміє, що подібне "українське втручання" має зворотній ефект – підігріває інтерес до лідера президентської гонки Віктора Ющенка і сприяє розвінчуванню міфів про нього".

"Українська Правда"

Читайте також:

Зінченко їде PRити Ющенка в Москві

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News