Роднянському і Фуксману запропонували подумати, як вони подивляться в очі президенту Ющенкові

Середа, 4 серпня 2004, 12:03
Кандидат в президенти Михайло Бродський звинувачує власників телеканалу "1+1", що вони перетворили його із засобу масової інформації в засіб масової пропаганди і маніпуляції.

Про це йдеться у відкритому листі Бродського до власників "1+1" Бориса Фуксманна і Олександра Роднянського.

Бродский зазначає, що його статті дворічної давності, де він намагався "навернути на шлях істинний Славу Піховшека", здаються йому зараз наївними, але "тоді ще це мало смисл".

Зараз же, на думку Бродського, смислу такого немає - оскільки немає "об'єкта для дискусії, тобто ЗМІ під назвою "Студія 1+1".

"Засіб масової інформації "Студія 1+1" зник", - пише Бродський. "Ні, звичайно, любимі раніше в народі "плюси" з другої кнопки нікуди не поділися. Піховшек зі своїм "Епіцентром" як виходив в ефір, так і виходить. Але, хлопці, цей ж уже не ЗМІ! Це ЗМП - засіб масової пропаганди, це ЗММ - засіб масової маніпуляції; це що завгодно, але не ЗМІ", - продовжує лідер "Яблука".

"Один з найбільш об'єктивних колись телеканалів країни вже не тільки обслуговує режим. "Плюси" стали його складовою частиною", - зазначає Бродський.

Лідер "Ябука" підкреслює, що "замість інформування населення канал "1+1" його щодня дурить, замість правди виливає на його голови цебри брехні, замість функції "псів демократії" журналісти, які там працюють, виконують роль "гавкаючих собачок".

"Причому об'єкт для гавкання у них один - Віктор Ющенко", - додає Бродський.

У зв'язку з цим Бродський цікавиться у власників телеканалу, "як почуває себе" їхня людська, громадянська совість.

Бродский нагадує, що свого часу своїх солдатів "звільнив" від совісті Гітлер. "Але ж той же Гітлер додавав: "Совість - це винахід євреїв!", - натякає Бродський.

Крім того, Бродський підкреслює, що "після виборів президента життя не закінчується".

"Ви як тверезомислячі люди повинні розуміти, що особа, яку так завзято опікає "1+1", тобто Віктор Янукович, вибори програє", - продовжує лідер "Яблука", і закликає замислитися, як адресати його листа будуть "дивитися в очі новому президенту після 21 листопада".

Лист закінчується постскриптумом, в якому Бродський дописав: "Хотів було звернутися й до власника "Інтера" Ігора Плужникова, але, думаю, що це марно".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування