Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українське посольство в США вводить в оману щодо виборів президента?

Середа, 4 серпня 2004, 21:07
Дипломатичні представники України в США вводить в оману громадян України про умови голосування на виборах президента 31 жовтня.

До "Української правди" звернувся мешканець Лос-Анджелеса, якому українські дипломати повідомили, що взяти участь у виборах можна лише за умови перебування на консульському обліку.

Однак це є неправдивою інформацією, оскільки взяти участь у виборах можуть будь-які громадяни України, які перебувають за кордоном, навіть не перебуваючи на консульському обліку.

За словами мешканця Лос-Анджелеса, на початку липня він відсилав листа в консульський відділ у Вашингтоні про бажання голосувати. Його переправили до українського представництва в Сан-Франциско, оскільки це найближче до Лос-Анджелеса.

17 липня він надіслав туди листа на електронну адресу consulate@ukrainesf.com з питанням, як можна взяти участь у виборах президента України на території США.

Через дванадцять днів він отримав відповідь: "Щоб взяти участь у виборах, Вам потрібно перебувати на консульському обліку та направити до відповідного консульського відділу особисту заяву".

За словами мешканця Лос-Анджелеса, лист дипломата був без підпису, однак надійшов він із е-мейлу посольства України в США consular1@ukremb.com.

Тепер ця людина уже шість днів чекає відповіді на ще одне своє питання, адресоване посольству України в США.

Як відомо, закон про вибори не вимагає перебування на консульському обліку, а треба лише до 23 жовтня подати заяву про включення до виборчих списків на території закордонної дільниці.

У виборах може взяти участь будь-хто, хто на законних підставах виїхав за кордон – тобто і ті, хто перебувають там нелегально або не ставши на консульський облік.

Речник МЗС нещодавно це підтвердив і сказав, що до них не будуть застосовуватись жодні санкції.

"Українська Правда"

Читайте також:

7 МІЛЬЙОНІВ НЕЛЕГАЛІВ ЗМОЖУТЬ БЕЗПЕРЕШКОДНО ПРОГОЛОСУВАТИ?

Проблеми голосування українців за кордоном: міфологічний довідник

Вибори президента України: італійські особливості

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування