Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щербань за допомогою борців с епидеміями почав перехоплення маршу на Київ?

Середа, 4 серпня 2004, 22:25
До колони протесту сумських студентів, які ідуть на Київ та зупинилися на ніч під Ромнами, приїхала міліція.

Як повідомили "Українській правді" учасники акції протесту, о 19 годині вони зробили привал у 8 кілометрах від міста Ромни і розбили наметове містечко для ночівлі.

Однак о 22 годині до них приїхали представники міліції, пожежної охорони і санепідемстанції. Учасники акції протесту бояться, що можуть бути затримані міліцією, як це було уже зроблено у ніч з суботи на неділю, коли наметове містечко у Сумах було розігнано "беркутом".

"Адже ви знаєте, що Янукович попередив губернатора Щербаня - якщо ми вийдемо за межі області, той позбудеться посади", - зазначив один із учасників акції протесту.

Зараз під Ромнами перебуває близько протестувальників, які ідуть на Київ, де вони також збирають розбити наметове містечко.

Також у середу ввечері інформцентр Студентського спротиву поширив заяву у відповідь на звинувачення МВС, що акція сумських студентів була "заздалегідь спланована відомими політичними силами і передбачала обов'язкове залучення до таких заходів екстремістськи налаштованих осіб".

Рух опору сумських студентiв в свою чергу відкинув це твердження: "Наша акцiя не може бути "заздалегідь спланованою" полiтиками, адже вона почалась ще напочатку березня написанням вiдкритих листiв президенту, прем'єру, збором пiдписiв серед студентiв, розмовами з мiсцевими чиновниками щодо вирiшення конфлiкту".

"Помилковим є твердження про те, що ми нав'язуємо думку про неправомiрнiсть дiй мiлiцiї. Ми просто викладаємо факти порушень законодавства".

"Ми маємо докази та свiдкiв, як без понятих, без представлення посвiдчень мiлiцiонери вдиралися в наметове мiстечко. Якщо ви можете довести зворотнє - доводьте. Де були мiлiцiонери, коли наметове мiстечко поливали невiдомою речовиною?", - також зазначає рух опору.

Як уже повідомлялося, у червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання Сумського держуніверситету і Сумського педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Сергія Царенка. Після придушення акції міліцією ряд студентів рушили пішою ходою на Київ.

"Українська Правда"

Читайте також:

МВС ЗВИНУВАЧУЄ ПЕВНІ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

Студентам завдяки шанувальнику пива дають добу арешту. Крім тих, у кого "знайшли" траву

Арештованих сумських студентів не годують і тримають без повітря

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ІТИ ПІД СДПУ(О)

Про підґрунтя акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти вирушають походом на Київ


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування