Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз і правозахисники просять Тігіпка не кидатись погрозами

Четвер, 5 серпня 2004, 15:17
Кандидат в президенти від Соцпартії Олександр Мороз стверджує, що демонстрація сумських студентів проти об'єднання вузів не була політизованою і такою її зробила влада.

Про це йдеться у заяві Мороза, якою він прокоментував події в Сумах, а також заяву керівника штабу Віктора Януковича Сергія Тігіпка, повідомляє прес-служба СПУ.

"Демонстрацію студентів зробили політичною кийки сумського "Беркута". Вчора я весь день був у Сумах, мав можливість побачити все своїми очима і розібратися у звинуваченнях міліції. Я не побачив серед протестуючих політтехнологів. Я не побачив там агітаторів", - зазначив Мороз.

"Там були просто діти, наші з вами юні співгромадяни, які наївно вірять, що в Україні діють демократичні закони, що у них є конституційні права. І ось цим дітям влада наказала "не заважати", а коли вони не підкорились, попросту побили і розігнали, а тепер навіть намагаються організувати кримінальне переслідування – прикритися видимістю законності", - додав він.

Кандидат в президенти також висловився проти того, щоб "до справи сумських студентів примішувалась політика", а також висловив переконання, що саме влада має зробити все, щоб уникнути конфлікту.

Також Мороз вважає прямою погрозою слова Тігіпка про те, що "студенти самі нариваються на міліцейські кийки". "Сподіваюсь також, що кийки "Беркута" не стануть основною виборчою технологією Януковича", - зауважив він.

У своїй заяві Мороз також звернувся до співробітників правоохоронних органів: "Якщо ви думаєте, що право сили буде завжди підміняти закони України – то це не так. Режим "безпредєла" в Україні не вічний, не варто його підтримувати заради перемоги політиків з кримінальним минулим і сьогоденням. Краще подивіться в очі своїм дітям".

В той же час Українська Гельсінська спілка з прав людини стверджує, що тиск, який чиниться з боку влади порушує Конституцію: право на свободу мирних зібрань та вираження поглядів, на свободу та особисту недоторканність, право власності.

Спілка також вважає, що Тігіпко своєю заявою про "не будемо підставляти молодь під кийки міліціонерів" вдався до відвертих погроз. Вона нагадує йому статтю 3 Конституції, що утвердження і захист прав людини є головним завданням держави.

Спілка наполягає на тому, що держава зобов'язана докладати максимальних зусиль до "створення належних умов виявлення людиною будь-яких політичних поглядів незалежно від того чи є такі погляди опозиційними чи провладними".

Перебуваючи у Сумах кандидат у президенти Петро Симоненко заявив, що він "категорично не підтримує об'єднання трьох вузів". Він запевнив громадян України, що президент-комуніст гарантує не тільки безкоштовну освіту, вільний вибір професії і навчального закладу, а й перші робочі місця для молоді, повідомляє прес-служба КПУ

"Українська правда"

Читайте також:

Щербань за допомогою борців с епидеміями почав перехоплення маршу на Київ?

МВС ЗВИНУВАЧУЄ ПЕВНІ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

Студентам завдяки шанувальнику пива дають добу арешту. Крім тих, у кого "знайшли" траву

Арештованих сумських студентів не годують і тримають без повітря

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ІТИ ПІД СДПУ(О)

Про підґрунтя акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти вирушають походом на Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування