Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майже ніхто українців не буде проти початку "грузинського варіанту" в разі фальсифікації виборів?

Четвер, 5 серпня 2004, 15:44
84% опитаних Центром Разумкова ствердно відповіли на запитання "Як Ви вважаєте, чи мають право громадяни вийти на вулиці з акціями протесту у випадку фальсифікації результатів виборів?", лише 6% дали негативну відповідь, 10% - не визначилися.

Про це УНІАН повідомили у Центрі Разумкова.

Заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко повідомив, що частка тих, хто визнає право громадян на активний протест проти фальсифікації виборів, є високою в усіх регіонах – від 82% у центральному, до 89% - у західному.

Високий рівень підтримки права на вуличні акції протесту і серед прихильників усіх основних кандидатів у Президенти. Так, серед респондентів, які у першому турі виборів мають наміри голосувати за Віктора Ющенка, це право визнають 92%, серед прихильників Олександра Мороза - 88%, Петра Симоненка та Віктора Януковича - по 83%.

Експерт Центру Разумкова зазначив, що частка людей, які визнають право на протест в разі фальсифікації виборів, зростає із підвищенням їх освітнього рівня - від 72% серед людей з неповною середньою або початковою освітою, до 90% - з вищою.

Дещо нижчою є підтримка можливих протестних акцій серед людей похилого віку (80%), тоді як серед молоді віком до 35 років їх 87%. На думку Міщенка, це не дивно: "Як показує історичний досвід багатьох країн, саме молодь найчастіше підтримує протестні акції і безпосередньо бере в них участь".

"Наведені результати опитування ще не означають, що у випадку фальсифікації результатів виборів події негайно почнуть розгортатися за "грузинським сценарієм". Але наївно було б також сподіватися, що влада може безмежно себе дискредитувати в очах власного населення без фатальних для себе наслідків", - наголосив експерт.

Дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 28 липня 2004 року в усіх регіонах України. Опитано 2014 респондентів віком від 18 років у 122 населених пунктах за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) – 2,3%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...