Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майже половина тих, що "підтримали" Януковича – проти нього

Четвер, 5 серпня 2004, 16:54
4% громадян підтверджують, що брали участь у масових заходах на підтримку кандидата у президенти Януковича під адміністративним примусом.

Такими є результати соціологічного опитування Центру Разумкова, проведеного наприкінці липня.

4% респондентів, відповідаючи на запитання "Чи примушували Вас брати участь у форумах, мітингах, зборах на підтримку кандидата на пост президента Віктора Януковича?", відповіли “так”, 96%  "ні".

На думку заступника директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайла Міщенка, якщо враховувати, що доросле населення України становить більше 37 млн. осіб, то число людей, яким "настійливо рекомендували" взяти учать у заходах на підтримку кандидата від влади, може перевищувати півтора мільйона осіб.

Найчастіше до участі в заходах на підтримку Януковича в примусовому порядку залучали мешканців східного регіону (тут на це вказали 8% опитаних).

Особливо високим виявився цей показник у Харківській області (27%), де, як відомо, не так давно відбувся багатотисячний мітинг на підтримку Януковича як кандидата на президентський пост.

"Отримані дані свідчать про те, що органи влади "не стоять осторонь" від виборчої кампанії, а навпаки, активно включаються в неї на боці "свого" кандидата"  наголосив Міщенко.

Серед тих, кого, за їхніми словами, примушували брати участь у заходах на підтримку Януковича, 13% ставляться до цього політика позитивно, 31%  байдуже, а 45%  негативно.

Цікаво, що ставлення до основного опонента Януковича на виборах – Ющенка  у цій групі респондентів виявилося кращим  позитивно по нього ставляться 28%, байдуже  34%, негативно  28%.

Певною мірою це можна пояснити реакцією громадян на занадто високу організаційну активність деяких представників місцевої влади, відповідальних за явку на передвиборні заходи, вважають у Центрі Разумкова.

Дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 28 липня 2004 року в усіх регіонах України. Опитано 2014 респондентів віком від 18 років у 122 населених пунктах за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) – 2,3%.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування