Мороз переможе Януковича. Адже в того рейтинг 9% – і це знає Кучма

Четвер, 5 серпня 2004, 23:22
Кандидат у президенти України, лідер Соцпартії Олександр Мороз висловлюється за переведення Конституційного суду України з Києва до Харкова.

Це, на думку Мороза, дозволить послабити вплив адміністрації президента на КС, заявив він у четвер журналістам у Харкові в ході передвиборчої поїздки в регіон.

Кандидат також відзначив, що є опонентом федералізації України і вважає, що вона повинна залишатися унітарною державою. На думку Мороза, для того щоб збалансувати інтереси регіонів і центра, необхідно увести формування бюджету за принципом "знизу нагору", "як Конституцією передбачене".

Він також вважає за необхідне "відмовитися від процедури призначення глав обласних і районних адміністрацій" і одночасно підсилити статус і розширити повноваження місцевого самоврядування. "У сукупності це дасть зв'язування між інтересами центра і регіонів", - відзначив кандидат.

Мороз також підкреслив, що "найголовніше – вирішити принципову проблему нагорі, усунути бізнес від влади".

Відповідаючи на питання журналістів про те, що він буде робити, якщо не пройде в другий тур президентських виборів, кандидат заявив: "Цього бути не може".

Найбільш ймовірним суперником у випадку свого виходу в другий тур Мороз бачить Віктора Януковича, у той же час він "хотів би" бачити своїм супротивником у другому турі Віктора Ющенка.

Однак лідер СПУ вважає, що влада зробить усе, щоб організувати чинномі главі уряду вихід у другий тур.

Разом з тим лідер СПУ заявив, що спроможний виграти другий тур у кожного з цих двох опонентів. "Ці не хвастощі", - підкреслив Мороз, додавши, що така реальна політична кон'юнктура.

Крім того, заявив він, адміністративні методи у зборі підписів за Януковича знизили рейтинг цього кандидата на 5%. Як відзначив Мороз, він знайомий із соціологічними даними, які фіксуть рейтинг прем'єр-міністра на рівні 9%. (Як відомо, у останніх оприлюднених соцдослідженнях Януковичу дають близько 20%.)

Відповідаючи на питання, кандидат у президенти пояснив, що говорить про дані, які "кладуться на стіл президентові".

Мороз також думає, що активність виборців на нинішніх президентських виборах може виявитися нижчою, ніж на попередніх, оскільки значна частина українців знаходиться на заробітках за кордоном.

Крім того, він вважає, що 10-12% виборців проголосують проти всіх кандидатів.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...