Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЩЕРБАНЬ НЕ ВИПУСТИВ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ СУМЩИНИ. ЇХ ПОВ'ЯЗАЛА МІЛІЦІЯ

П'ятниця, 6 серпня 2004, 00:00
У п'ятницю близько 7.00 у роменському районі правоохоронці затримали сумських студентів, які на знак протесту проти об'єднання їхніх вузів йшли пішою ходою на Київ.

Про це повідомляє прес-служба центрального штабу Віктора Ющенка.

Міліціонери, яких, за попередніми підрахунками, було 150 –200 осіб, приїхали до студентського табору на п’яти автобусах та десятку патрульно-постових машин.

"Не показавши жодних документів, не представляючись, не пояснюючи своїх дій, нападники накинулися на студентів і почали бити їх кийками. Фізичну силу застосували також до народного депутата Кириленка, хоча він пред’явив міліціонерам посвідчення. Після цього студентів та народного депутата України схопили і, нічого не пояснюючи, відвезли в роменський районний відділ міліції", - повідомляє прес-служба.

Як повідомив "Українській правді" журналіст видання "Контекст", затриманий разом із студентами, перед затриманням студенти розділилися на дві групи, частина з яких пішла на Полтавщину лісом. За його словами, міліція затримала лише близько 20 студентів з 45. А також помічника народного депутата Олега Медуницю та керівника Сумського обкому СПУ Клочко.

Станом на 10:20 їх перевозять у нове місце утримання.

Станом на 9.00 шостого серпня народного депутата В’ячеслава Кириленка відпустили, решту студентів продовжують утримувати в райвідділі міліції.

Як уже повідомлялося, у червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання держуніверситету і педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

Після придушення акції міліцією ряд студентів рушили пішою ходою на Київ, однак міліція неодноразово намагалася їх зупинити.

За словами студентів, є інформація, що премєр Віктор Янукович наказав сумському губернатору Щербаню не випускати студентів за межі області. В свою чергу керівник штабу Януковича Тігіпко закликав студентів "не підставлятися під міліцейські кийки".


Читайте також:

СУМСЬКА МІЛІЦІЯ ОБІЦЯЄ ПІДКИНУТИ НАРКОТУ СТУДЕНТАМ. Мороз потелефонував у МВС

Мороз і правозахисники просять Тігіпка не кидатись погрозами?

МВС ЗВИНУВАЧУЄ ПЕВНІ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ІТИ ПІД СДПУ(О)

Про підґрунтя акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти вирушають походом на Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування