Зінченко: Щербань хоче показати Януковичу, який він крутий

П'ятниця, 6 серпня 2004, 14:38
Керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко вважає, що губернатор Сумщини Володимир Щербань хоче прислужитися Януковичу, придушивши акцію протесту студентів.

"Під час виборів губернатори зрозуміли, що не вписуються в модель поведінки. Губернатори хочуть показати – якщо працюватимуть на знищення, то можуть бути корисними і після виборів", - сказав Зінченко під час гарячої лінії "Газети по-київськи".

На думку Зінченка, виступ сумських студентів – це результат того, що "влада не чує людей". "З ними поводяться, вибачте, як з бидлом", - сказав Зінченко.

"Те, що вони посіяли – будуть пожинати найближчим часом", - також додав він.

Зінченко також навів ще один приклад – як Держуправління справами, очолюване Ігорем Бакаєм, переводить власність на підконтрольні олігархам структури.

"ДУС передав "Артеку". І дуже цікаве гасло: "Ми допомагаємо дітям!" Але потім з "Артеку" це передається іншим структурам", - пояснив Зінченко.

Зінченко також розкритикував запровадження цензури в Україні: "Державна політика зараз – знищення незалежних ЗМІ.

"Темник – це річ, яку взагалі складно пояснити європейському журналісту! Я не хочу дивитися однакові новини на всіх каналах: з одного повідомлення вони починаються, один синхрон, і в одному і тому ж місці", - сказав Зінченко.

"Якщо б це стосувалося відносин адміністрації президента і державного каналу – це можна зрозуміти: у нас замовлення, ми сьогодні так висвітлюємо президента. Але ж всі роблять новини один в один! Якщо телеканали як бізнес, і ти не робиш ставку на власні новини – тоді просто викинь їх з ефіру!", - запропонував Зінченко.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування