Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МІЛІЦІЯ СТУДЕНТІВ НЕ БИЛА, А РОЗМОВЛЯЛА

П'ятниця, 6 серпня 2004, 15:14
Заступник глави Сумської облдержадміністрації з питань взаємодії з правоохоронними органами Володимир Руденко заявляє про незаконність проведення студентської акції і спростовує інформацію про побиття студентів під час затримання вранці у п'ятницю.

Як він повідомив, Недригайлівська райадміністрація (4 серпня акція студентів проходила в цьому районі) звернулася в суд із проханням заборонити проведення цієї акції, пояснюючи це тим, що акція буде заважати проведенню роботи адміністрації і стане порушенням суспільного порядку.

"Суд виніс рішення про заборону проведення акції, але пікетування все одно відбулося", - сказав Руденко. За його словами, по суті студенти порушили закон.

Саме тому, як пояснив Руденко, глава райадміністрації звернувся до облдержадміністрації, із заявою районної й обласної влади про те, що проведення акції порушує громадський порядок. Вона була спрямована до Роменського суду (на 15 годину четверга колона студентів знаходиться саме там).

Суд визначив негайно припинити проведення акції як пішого походу.

Руденко також повідомив про те, що Державна виконавча служба прибула на місце і повідомила учасникам і організаторам рішення цього суду, однак відповідної реакції, за словами Руденка, не було.

Силових акцій у ніч з четверга на п'ятницю, як підкреслив Руденко, не було взагалі.

У п'ятницю вранці, як підкреслив співрозмовник агентствам, представники виконавчої служби знову прийшли до студентів і попередили їх про те, що якщо ті продовжать свій похід, то влада і правоохоронці "будуть змушені застосувати примусове виконання рішення суду, тобто зробити так, щоб було все згідно з законом".

"Однак учасники акції продовжували пішу ходу і саме тому були затримані міліцією", - сказав Руденко.

Він категорично спростував інформацію про побиття студентів. "Міліція почала переговори і просто супроводила їх до автобусів. Є відео самого затримання. Кийками, на землю - неправдива інформація", - підкреслив Руденко.

Він підтвердив, що голова обладміністрації Володимир Щербань дійсно виходив спілкуватися з батьками студентів. "Це була звичайна бесіда", - сказав Руденко, додавши при цьому, що поруч був присутній і він сам, і депутат Кириленко, який "зовсім спотворив все, що відбувалося", - повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як вже повідомлялося у п'ятницю близько 7.00 у Роменському районі Сумщини правоохоронці затримали сумських студентів, які на знак протесту проти об'єднання їхніх вузів йшли пішою ходою на Київ.

За станом на 9.00 шостого серпня народного депутата В'ячеслава Кириленка відпустили, інших студентів продовжують утримувати в райвідділі міліції.

У червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання держуніверситету і педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

Після придушення акції міліцією ряд студентів пішли пішою ходою на Київ, однак міліція неодноразово намагалася їх зупинити.

За словами студентів, є інформація, що прем'єр Віктор Янукович наказав сумському губернаторові Щербаню не випускати студентів за межі області. У свою чергу керівник штабу Януковича Тігіпко закликав студентів "не підставлятися під міліцейські кийки".

Читайте також:

Міліція студентів не била, а розмовляла

МІЛІЦІЯ ПРОДОВЖУЄ ВИЛОВЛЮВАТИ СУМСКИХ СТУДЕНТІВ

МВС ОБВИНУВАЧУЄ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ЙТИ ПІД СДПУ(О)

Про причини акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти йдуть походом на Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування