Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

31-го студента судитимуть за похід на Київ?

П'ятниця, 6 серпня 2004, 16:02
За даними, якими володіє Сумська облдержадміністрація, 31 учасник студентської акції спротиву на даний момент знаходиться в Роменському і Недригайлівському райвідділах міліції Сумської області.

Про це повідомив у п'ятницю заступник глави облдержадміністрації з питань взаємодії з правоохоронними органами Володимир Руденко.

За його словами, зараз встановлюються особи всіх затриманих за незаконне проведення акції (учасники акції проводили піший похід усупереч рішенню суду про його заборону).

"Коли особи усіх будуть встановлені, будуть готуватися матеріали для притягнення учасників незаконної акції до адміністративної відповідальності", - сказав Руденко.

Рішення про притягнення до адмінвідповідальності має ухвалювати суд, передає Інтерфакс-Україна.

Як вже повідомлялося у п'ятницю близько 7.00 у Роменському районі Сумщини правоoхоронці затримали сумських студентів, які на знак протесту проти об'єднання їхніх вузів йшли пішою ходою на Київ.

За станом на 9.00 шостого серпня народного депутата В'ячеслава Кириленка відпустили, інших студентів продовжують утримувати в райвідділі міліції.

У червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання держуніверситету і педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

Після придушення акції міліцією ряд студентів пішли пішою ходою на Київ, однак міліція неодноразово намагалася їх зупинити.

За словами студентів, є інформація, що прем'єр Віктор Янукович наказав сумському губернаторові Щербаню не випускати студентів за межі області. У свою чергу керівник штабу Януковича Тігіпко закликав студентів "не підставлятися під міліцейські кийки".

Читайте також:

Міліція студентів не била, а розмовляла

МІЛІЦІЯ ПРОДОВЖУЄ ВИЛОВЛЮВАТИ СУМСКИХ СТУДЕНТІВ

МВС ОБВИНУВАЧУЄ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ЙТИ ПІД СДПУ(О)

Про причини акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти йдуть походом на Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування