Симоненкові вже відомі результати майбутнього екзит-полу на виборах

П'ятниця, 6 серпня 2004, 16:39
Кандидат у президенти від Компартії Петро Симоненко заявляє про можливе підтасування не тільки результатів виборів, але й підрахунку паралельного голосування.

Зі слів лідера комуністів, "в Україні ще з 1999 року створено державну систему фальсифікації виборів".

"Сьогодні в наші регіональні передвиборчі штаби КПУ вже надходить інформація про те, що готується українське ноу-хау в області фальсифікації виборів", - продовжує Симоненко.

З його слів, "мова йде не тільки про можливе підтасування результатів самих виборів, але й результатів паралельного голосування на президентських виборах, так званого екзит-полу".

"Комусь дуже хочеться тримати в рукаві козир загрози "грузинського сценарію", - доповнює він.

Симоненко заявляє, що КПУ "активно протидіятиме не тільки можливим порушенням і підтасовуванню в ході підготовки й проведення президентських виборів".

Він упевнений, що "Компартія не допустить і того, щоб організація екзит-полу потрапила під монопольну опіку тих політичних сил і зарубіжних фондів, які визначили для себе результати виборів 2004 року за кілька років до їх проведення".

"Тепер під реалізацію цієї задачі озвучуються результати багатьох "замовних" соціологічних досліджень", - продовжує Симоненко.

"Подібне нововведення, розраховане на маніпуляцію громадською думкою із запрограмованими зазделегідь результатами паралельного підрахунку голосів, не пройде!" - закінчує свою заяву Симоненко.

Як відомо, інші кандидати у президенти Віктор Ющенка і Олександр Мороз підписали договір про співпрацю під час виборів, який у тому числі передбачає і обмін інформацією при паралельному підрахунку голосів.

Як повідомлялося раніше, Ющенко заявляв про готовність підписати угоду про чесні вибори з Симоненком. У той же час, з боку комуністів не припиняються нападки на лідера "Нашої України".

Так, в заяві прес-служби центрального штабу Симоненка, поширеній у вівторок, мовиться, що "сьогодні в його (Ющенка) найближчому оточенні бал правлять ті, хто різко процвітав саме в період його прем'єрства", і серед них чесних бізнесменів бути не може.

"Українська правда"

Читайте також:

ЮЩЕНКО І МОРОЗ ДОМОВИЛИСЯ казати один одному про провокації

Симоненко підграв Медведчуку в проблемі цукерок Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування