У місті Кучми можна дивитися "5-й канал". За максимальну плату

П'ятниця, 6 серпня 2004, 17:40
Дніпропетровські оператори кабельного телебачення повернули "5-й канал" в один з пакетів мовлення, тоді як в інших пакетах це вважають недоцільним через "низький рейтинг каналу".

Як пояснив заступник директора кабельного оператора "Фальстап" Юрій Швець, 3 серпня з технічних причин (через сильний вітер, що пошкодив супутникове обладнання) трансляція "5-го каналу" в регіоні дійсно перервалася.

Однак сьогодні, 6 серпня, з 12.00 мовлення каналу відновлене для споживачів одного з пакетів мовлення - "третього пакету".

Всього "Фальстап" пропонує глядачам три "пакети": в першому 8, у другому - 29 і в третьому - понад 40 каналів (найдорожчий).

Швець повідомив, що "Фальстап" провів соцопитування, яке показало дуже низький рейтинг "5-го каналу" для інших двох "пакетів". Тому про відновлення мовлення "5-го каналу" для глядачів першого і другого "пакету" не йдеться.

У п'ятницю близько 30 прихильників опозиційних партій провели мовчазне пікетування Дніпропетровської обласної державної адміністрації, вимагаючи повернути в ефір "5-й канал".

Пікетуючі передали звернення на ім'я глави облдержадміністрації Володимира Яцуби, голови Нацради з теле- і радіомовлення Бориса Холода і голови комітету Верховної Ради зі свободи слова й інформації Миколи Томенка, в якому сказано, що дніпропетровці мають конституційне право на отримання інформації, і "5-й канал" має повернутися в ефір.

За даними з неофіційних джерел, тиск на операторів чиниться з боку Яцуби.

У той же час керівник прес-служби облдержадміністрації Олександр Пеленов заявив, що Яцуба жодним чином не забороняв трансляцію "5-го каналу", оскільки він не має права керувати операторами кабельного телебачення. Пеленов назвав те, що відбувається, політичною грою в передвиборчій кампанії.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

"5 канал" зник у місті бойової слави Кучми. Це може коштувати $1 млн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування