Міліція випустила половину студентів. У побитого ними підозрюють крововилив

П'ятниця, 6 серпня 2004, 18:58
З райвідділу міліції у Недригайлові відпущені 16 чоловік, в тому числі й журналіст київського "Контексту" Євген Кузьменко. У райцентрі Ромни залишаються під вартою ще 16 студентів.

Про це повідомляє Інформцентр студентського спротиву, припускаючи, що, можливо, на правоохоронців подіяла заява викладача СумДПУ Павла Аксьома, який оголосив голодування у Недригайлівському РОВД.

В той же час, як повідомляють активісти "Чистої України", студент 5-го курсу фізмат факультету СумДУ Вячеслав Кобеляков у важкому стані перебуває в одній із лікарень області.

"За словами очевидців, "правоохоронці" тягли його асфальтом обличчям вниз близько 100 метрів і копали ногами. У результаті, його доправили до шпиталю у вкрай важкому стані. За попередніми оцінками медиків, окрім важких зовнішніх тілесних ушкоджень, у Вячеслава можливий також внутрішній крововилив у нирках", - інформує "Чиста Україна".

Станом на 18 годину продовжується мітинг на центральній площі міста Суми - майдані Незалежності. За останніми повідомленнями, на мітинг зібралися більше 1 000 сумчан. О 17-00 у Ромнах мав розпочатися мітинг протесту в рамках зустрічі лідера КПУ Петра Симоненка з виборцями

Як повідомили Інформцентрові з Ромен, наздоганяти 20 студентів, яким вдалося прорватися за межі Сумської області, поїхали ще 30 осіб. Вони мають приєднатися до походу, який у суботу продовжиться дорогами Полтавщини.

О 18-30 у Києві закінчився пікет Міністерства внутрішніх справ, організований на знак протесту проти "розправи міліції та сумської влади над колоною студентів сумських вузів, які мали намір дійти до Києва".

Півсотні активістів громадської кампанії "ПОРА!", Молодого Руху, Союзу молодих соціалістів, ВМО "Молодь – надія України", Української студентської спілки, вигукуючи гасла "Свободу студентам", "Стоп бєспрєдєл", "Студенти не вівці – Царенко не ректор", "Суми – Щербань – бєспрєдєл", обклеїли листівками "Кучмізм – це злочинність" навколишні будинки, а також роздавали перехожим та міліціонерам листівки кампанії.

По закінченні пікету до МВС були висунуті дві вимоги: протягом години звільнити всіх затриманих сумських студентів та протягом дня зняти з посади начальника Управління МВС у Сумській області Миколу Плеханова. У разі невиконання цих вимог акції протесту будуть продовжуватися.

Інформцентр закликає всіх небайдужих їхати до Лохвиці. Там будуть
концентруватися сили для продовження походу або виходити на вулиці своїх
міст для проведення акцій солідарності проти "брутальних дій Сумської
обласної влади та замовчування інциденту з боку уряду та Президента України, а також провладних ЗМІ".

Як відомо, у п'ятницю зранку поблизу міста Ромни міліція силою зупинила пішу ходу на Київ акції протесту сумських студентів.

У червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання держуніверситету і педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ НЕ ПОГРОЖУВАВ ЩЕРБАНЮ, А В СУМИ ЇДЕ ТІГІПКО

31-го студента судитимуть за похід на Київ?

Міліція студентів не била, а розмовляла

МІЛІЦІЯ ПРОДОВЖУЄ ВИЛОВЛЮВАТИ СУМСЬКИХ СТУДЕНТІВ

МВС ОБВИНУВАЧУЄ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ЙТИ ПІД СДПУ(О)

Про причини акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти йдуть походом на Київ


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування