ЦВК дозволяє Януковичу рекламуватися в статтях про поїздки по країні

П'ятниця, 6 серпня 2004, 19:06
Центрвиборчком не визнав публікації про діяльність прем'єра і кандидата Віктора Януковича порушеннями закону про вибори президента в частині ведення передвиборної агітації.

На засіданні у п'ятницю ЦВК розглянув чотири скарги довіреної особи кандидата Віктора Ющенка нардепа Миколи Катеринчука.

Катеринчук стверджував, що газета "Урядовий кур'єр" порушила порядок передвиборної агітації, опублікувавши в номері від 2 серпня дві статті, що мають, на його думку, агітаційний характер у висвітленні діяльності Януковича. Обидва матеріали були присвячені поїздці прем'єра в Донецьку і Харківську області.

Одну з цих статей 2 серпня опублікувала і газета "Голос України".

Катеринчук просив визнати дії газети "Урядовий кур'єр" незаконними.

Однак ЦВК визнав, що вказаний матеріал не містить ознак, які свідчили б про надання газетами переваг кандидату в якій-небудь формі.

Катеринчук також оскаржив публікацію ще однієї статті, опублікованої 2 серпня в "Урядовому кур'єрі". Депутат вказав, що має у своєму розпорядженні інформацію про те, що цей матеріал не було оплачено з виборчого фонду кандидата в президенти.

ЦВК відмовився задовольнити цю скаргу, оскільки газета пред'явила договір і платіжне доручення про перелік грошей з виборчого фонду кандидата за публікацію даного агітаційного матеріалу.

Як відомо, раніше ЦВК вже відмовив Катеринчуку в двох скаргах на агітацію за Януковича.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування