Тягнибока чекає доля Тимошенко

Понеділок, 9 серпня 2004, 14:46
Генеральна прокуратура буде вносити подання у Верховну Раду про притягнення народного депутата Олега Тягнибока до кримінальної відповідальності у випадку, якщо в справі за обвинуваченням депутата в приниженні національного гідності буде зібрано досить доказів.

Про це повідомив на брифінгу в понеділок начальник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко.

За його словами, питання про подання в парламент буде вирішувати слідчий прокуратури Івано-Франківської області, який безпосередньо веде цю справу.

"Якщо в справі буде зібрано досить доказів і слідчий визнає за необхідне, то Генпрокуратура підготує і направить подання", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, прокуратура Івано-Франківської області порушила кримінальну справу щодо Тягнибока за приниження національної гідності (ст. 161. ч.1 Кримінального кодексу України "Порушення рівноправності громадян у залежності від їх расової і національної приналежності", за якою передбачене покарання аж до обмеження волі терміном до п'яти років з позбавленням права займати певні посади).

Депутат обвинувачується в приниженні національної честі і гідності, що пролунало в його виступі 17 липня при проведенні Долинською Станичною Управою Братства ОУН-УПА походу "Яворина-2004" на горі Яворина в с.Липа Долинського району Івано-Франківської області.

У своєму виступі Тягнибок, зокрема сказав наступне: "Оті молоді люди і ви, сивочолі, оце і є та суміш якої найбільше боїться москальско-жидівська мафія, яка сьогодні керує в Україні". Генеральна прокуратура доручила перевірити, чи є в словах Тягнибока ознаки злочину прокуратурі Івано-Франківської області.

Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко заявив про виключення Тягнибока з фракції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Раніше Генпрокуратура направляла подання в парламент тільки на лідера БЮТ Юлію Тимошенко.

Читайте також:

ПРОТИ ТЯГНИБОКА ПОРУШИЛИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ

Навіщо потрібен Гельман, якщо є Тягнибок?

Тягнибок говорив не так, як показали на "Інтері"




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...