Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин сподобався сенатору США

Середа, 1 вересня 2004, 12:25
Адміністративно впливати на свідомість українського суспільства перед виборами неможливо, вважає спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

"Сьогодні представлення про можливість адміністративно впливати на рівень свідомості суспільства є помилковим", - сказав спікер на зустрічі із сенатором США Ричардом Лугаром у середу, в Києві.

Литвин розповів Лугару, що Верховна Рада розробляє парламентські методи для створення рівних умов для всіх кандидатів у президенти, а також їхньому забезпеченню рівного доступу до ЗМІ.

У парламенті готується звернення до українських керівників усіх рівнів влади з закликом не застосовувати адміністративні механізми в ході виборів, повідомив Литвин.

У свою чергу, Лугар підкреслив, що проведення демократичних виборів в Україні важливе не тільки для її майбутнього, але, з огляду на геополітичне положення України, важливе, як приклад демократичного розвитку для майбутнього навколишніх держав.

Лугар відзначив інтерес США до розвитку української демократії і прагнення співробітничати ще більш конструктивно.

Сенатор висловив підтримку позиції і зусиль Литвина і всього парламенту України щодо створення умов для проведення демократичних виборів.

На думку Литвина, Рада має не тільки сприяти розвитку демократії, але і взяти на себе відповідальність за цей процес, у тому числі, у ході виборів.

Лугар підкреслив, що у передвиборний період "критично важливими є персональні зустрічі між представниками керівництва двох країн".

У зв'язку з цим він запросив Литвина відвідати США з робочим візитом "для більш тісного налагодження робочих зв'язків між Сенатом і Верховною Радою України".

Щодо питання взаємин України і НАТО, Лугар оптимістично оцінив перспективи вступу України до НАТО.

"Авторитет України дає підставу говорити, що її участь у поширенні демократії, зміцненні світу і стабільності в європейському регіоні є важливим аспектом всесвітньої боротьби з міжнародним тероризмом", - сказав американський сенатор.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування