Штаб Мороза радить Януковичу не ганьбитися "дріжджевими" рейтингами

Середа, 1 вересня 2004, 13:05
Прес-служба обласного штабу Віктора Ющенка висловлює сумніви щодо достовірності соціологічних даних про зростання рейтингу Януковича на Львівщині.

Так вона прокоментувала заяву керівника обласного виборчого штабу Віктора Януковича Олексія Радзієвського, який розповів, що за соціологічними опитуваннями рейтинг Януковича зріс на 2,5% і тепер становить 12,5%.

У прес-службі Ющенка назвали оприлюднений рейтинг "дріжджевим".

"Нашоукраїнці" зауважили, що "зазвичай результати соціологічних опитувань, хоча б для імітації їх достовірності, оприлюднюються із зазначенням соціологічної структури, яка розробляла і проводила опитування, соціологічної вибірки, питань, які ставилися, та території, де проводилося опитування.

"Якщо ж соціологія справді робилася, як стверджує керівник обласного штабу Януковича, "власними зусиллями", то виникає запитання у об’єктивності такого опитування" - наводяться слова прес-служби Ющенка КуПол.

"Проте, тоді результати опитування не варто розглядати, як серйозне покращення позицій Януковича на Львівщині, а швидше, як його поразку», - стверджують у прес-службі.

Далі ющенківці роблять цікаві розрахунки, що "якщо слідкувати за логікою Радзієвського та врахувати "неминуче" щотижневе зростання рейтингу Януковича на Львівщині на 2,5 відсотки, то рейтинг кандидата від влади до кінця кампанії мав би сягнути 32,5"%.

"Додамо до того, що сам Радзієвський, пообіцяв, що результати виборів будуть суттєво відрізнятися від тих даних, які зараз оприлюднюються незалежними соціологами. Що він мав на увазі, здогадуйтеся самі..." – йдеться у документі.

У свою чергу керівник обласного штабу Олександра Мороза Євген Таліпов назвав смішною інформацію Радзієвського.

"Я не розумію, як можна отак безсоромно говорити такі речі про свого шефа. Хоч би не позорилися. До речі, коли Олександр Олександрович був тут усі його зустрічали і без охорони. То чому ж Янукович сюди не їде. І мені здається, що поки Радзієвський буде очолювати цей штаб, рейтинг і надалі буде отак "рости". Мені не хочеться навіть коментувати цю цифру бо це просто смішно" - каже Таліпов.

За даними ж обласної організації соціалістів, реальний рейтинг кандидатів на сьогодні такий: "Більше 60 % має Ющенко. На другому місці - Мороз, і лише на третьому місці, за підтримки держапарату, знаходиться Янукович" – повідомив Таліпов.

Нагадаємо, за даними соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова на початку липня, Віктор Янукович набрав би на Львівщині 3,5% у першому турі і 5% - у другому.

Читайте також:

Агітатори за Януковича працюють за красиві очі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Раду з підтримки кінематографії при Держкіно остаточно визнали нелегітимною
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
16:27
Рада дозволила АРМА купувати військові облігації за арештовану валюту
Усі новини...