Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін: у Ющенка і Януковича є свої багатокрапки

Середа, 1 вересня 2004, 13:19
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін вважає, що Україна не заслуговує того бруду, який супроводжує нинішню президентську виборчу кампанію.
"Прикро. Ми ж самі себе поливаємо брудом. Перед дітьми, перед усім світом. Ми живемо в такий час, коли нас бачать, коли нас чують, нас оцінюють. Отут такий пласт піднімають один проти одного - просто незбагненно",- сказав Чорномирдін, коментуючи в середу, в Києві, на прохання журналістів, хід президентської кампанії в Україні.

"Думаю, розумний нормальний політик ніколи цього не буде робити - от цього не хотілося б, Україна не гідна бруду", -додав він.

"У нас у Росії бруду було багато, на щастя, ми від цього відійшли. Відходимо", - сказав він.
Разом із тим дипломат відзначив, що виборча кампанія в Україні, як і будь-яка передвиборча кампанія, викликає в нього інтерес. "Вона піднімає багато шарів, які до виборів лежали, такі метрові", - сказав Чорномирдін.

Відповідаючи на питання журналістів, він зізнався, що спілкується з кандидатами в президенти Віктором Януковичем і Віктором Ющенком.

"Я спілкуюся і з Віктором Федоровичем, і з Віктором Андрійовичем", - сказав посол, відзначивши: "У кожного є свої багатокрапки, когось більше поважаємо, когось менше поважаємо".

"Для Росії в позиції кандидатів у президенти України важливо те, як вони дивляться на відносини з Росією. І для нас важливо, хто як розуміє такі відносини Росії з Україною - от це головний критерій оцінки нашої", - підкреслив посол.

Чорномирдін підтримав рішення України про відкриття глибоководного судноплавного каналу "Дунай - Чорне море" і вважає, що це принесе вигоду також Росії та іншим країнам.

"Україна відновила старий канал. Вона нічого не зробила, вона нічого не прокопала, ні заново не зробила. Він відновила те, що було", - сказав посол.

Чорномирдін відзначив, що, відкривши канал, Україна зробила "те, що вигідно їй". "Це вигідно і Росії. Економічно вигідно і багатьом іншим країнам, хто перевозить свої вантажі водним шляхом", - сказав російський дипломат.

Він назвав "психозом" критику України за спорудження каналу. "Не можна так поводитися, нікому не дозволено. Україна робить те, що повинна робити, і правильно робить", - вважає посол.

На його думку, питання про спорудження Україною каналу не спричинить міжнародних санкцій.

Як повідомлялося, 26 серпня президент Леонід Кучма взяв участь у церемонії відкриття каналу "Дунай - Чорне море". Експлуатацію каналу Україна планує почати вже з 1 вересня.

Тим часом, Європейська Комісія у середу висловила протест Україні в зв'язку з продовженням робіт із будівництва каналу в дельті Дунаю, що знаходиться під охороною ЮНЕСКО. Румунія заявила, що оскаржить спорудження каналу в Гаазькому суді.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:36
Як формують списки військовополонених для обміну та чи є пріоритетність? Пояснення
18:31
Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
Усі новини...