"Наша Україна" заб`є "рахітне порося", а також нагадає Кучмі, як його захищали

Середа, 1 вересня 2004, 16:21
Керівник виборчого штабу Віктора Ющенка Роман Безсмертний не знає, чи блокуватиме фракція трибуну на початку сесії.

Про це він заявив під час брифінгу у середу, відповідаючи на питання журналістів.

"За два роки підготовки до виборів, я трошки дискваліфікувався щодо дій фракції у залі", - сказав він, порадивши звернутися з цим питанням до Віктора Пинзеника.

"Якщо ви апелюєте до слів Ющенка (раніше кандидат в президенти не виключив блокування трибуни), то хочу вас спитати: а як вчинили б ви, якщо б за вами стежили, наїжджали КамАЗами, заважали зустрічам з виборцями", – запитав Безсмертний.

"Якщо фракція буде і далі утискатися, триватимуть колізії з зустрічами з виборцями, влада продовжуватиме теракти, ми вдамося до всіх можливих заходів", - сказав він.

Безсмертний також нагадав, як у 1994 році Верховна Рада захищала право кандидата в президенти Кучми на об’єктивне висвітлення у ЗМІ.

На запитання про те, чи підтримуватиме блок Ющенка восени політреформу, Безсмертний порівняв її з "рахітним поросям".

"Хто жив у селі, знає що таке рахітне порося: велика голова, а ноги маленькі, годуй не годуй, заб’єш, а наїдку ніякого. Так і політреформа: як в голові не розставляй, а наїдку народу не буде", - сказав Безсмертний.

За його словами, в цій політреформі-"поросяті" відсутні питання запровадження європейських стандартів життя, активізації роботи регіональної еліти та місцевого самоврядування, бо "воно не на те планувалося".

"Тому треба цю політреформу на смітник, носіїв – геть від влади, а потім хай нова еліта сідає і домовляється про нову реформу", - сказав Безсмертний, зазначивши, що її обов’язковими підвалинами незалежні ЗМІ, незалежні суди, інтегрування європейських прав людини.

Як відомо, раніше президент Кучма назвав проведення політреформи "першим туром" для лідерів президентських перегонів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News