Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович полетів до Іраку. Забирати миротворців?

Четвер, 2 вересня 2004, 10:34
У четвер о 4.00 прем'єр-міністр України Віктор Янукович несподівано вилетів до Іраку з військового аеропорту "Бориспіль".

Як передає кореспондент УНІАН, на брифінгу перед відльотом прем'єр зазначив, що вирушає до Іраку для того, щоб на місці з'ясувати доцільність української присутності в цій країні.

"Перше і головне – ми повинні провести переговори з владою Іраку, почути, що хоче іракський народ", - сказав Янукович.

Він зазначив, що ставить перед собою три цілі: визначитись, скільки часу має перебувати в Іраку військовий контингент, вивчити можливості участі України у відновленні економіки Іраку, а також визначитись, які можуть бути перспективи довгострокового співробітництва з цією країною.

При цьому прем'єр, відповідаючи на запитання щодо можливості скорочення нашої військової присутності в цій країні, зазначив, що поки не хоче забігати наперед.

"Ми завжди повинні підходити дуже виважено до цих питань", - сказав він.

При цьому прем'єр не повідомив, коли може відбутися чергове засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому розглядатиметься питання української військової присутності в Іраку.

Як відомо, 2 серпня Янукович заявив на брифінгу в Єнакієвому про необхідність скорочення української присутності в Іраку. При цьому прем'єр зазначив, що особисто пропонуватиме це на найближчому засіданні Ради національної безпеки та оборони України.



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування