Штаб Ющенка побачив по телеканалу Медведчука Безсмертного-терориста

Четвер, 2 вересня 2004, 23:37
Центральний штаб кандидата в президенти Ющенка заявляє про інформаційну провокацію, яка сталася у середу в ефірі новин на каналі "Інтер".

У заяві прес-служби штабу сказано, що у цей день "Інтер" навів слова керівника штабу Романа Безсмертного, який начебто прокоментував захоплення заручників у школі в Північній Осетії словами "народ перемогти неможливо".

Насправді, заявляє прес-служба, слова Безсмертного стосувалися "провокацій, які готує влада у вересні-жовтні з метою дискредитації Ющенка".

Прес-служба штабу Ющенка повідомляє, що під час прес-конференції представник телекомпанії "Альтернатива" зачитувала написане на папері питання – вона попросила прокоментувати давнішні заяви депутата Геннадія Удовенка.

"Безсмертний залишив їх без коментарів, акцентуючи увагу на тому, що він повертається до теми прес-конференції щодо провокацій влади і говорить безвідносно до питання", - зазначає прес-служба.

"ТРК "Альтернатива", відвідуючи прес-конференції центрального штабу, регулярно перекручує факти, після чого в ефір потрапляє неправдива інформація", - ідеться у заяві штабу.

"Дивує той факт, що такі професійні канали, як 1+1, "Інтер", знімальні групи яких могли б отримувати на прес-конференціях відповіді на власні питання, користуються матеріалами нікому не відомої ТРК "Альтернатива", - додає прес-служба.

"Центральні канали монтують сюжети на власний розсуд, не зважаючи на принцип "питання-відповідь", після чого з екранів лунає відверта брехня".

Штаб Ющенка заявляє, що "Альтернатива" займається "інформаційним кілерством". Прес-служба розглядає питання щодо "не допуску знімальних груп "Альтернативи" на прес-конференції центрального штабу".

Також штаб Ющенка закликає журналістів "не ставати на шлях маніпуляцій громадською думкою під час президентських виборів".

Дослівно в ефірі "Інтеру" було сказано так: "Прокомментировал руководитель избирательного штаба и захват заложников в Северной Осетии. По словам Романа Бессмертного, терракт продемонстрировал, что, цитирую, "народ победить невозможно. И это касается не только Чечни".

Як відомо, телекомпанія "Альтернатива" вважається наближеною до глави адміністрації президента Віктора Медведчука.

У липні стався інцидент між представниками "Альтернативи" і "Нашої України", які звинуватили телекомпанію у інсценуванні антиющенківських сюжетів – зокрема, бомжам пропонували одягнути футболку "Так, Ющенко!" і розпивати алкогольні напої. Натомість "Альтернатива" звинуватила у силовому затриманні "журналістів" представників "Нашої України".

Читайте також:

Скандал з журналістом організували в АП. Як і перевдягання бомжів і алкоголіків у футболки Ющенка

Медведчук починає ще одну провокацію проти Ющенка. Її героєм буде журналіст

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування