Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович використав Кейсі, Неша, Негропонте і Аяда Аллаві в передвиборчих цілях?

П'ятниця, 3 вересня 2004, 11:15
Кандидат на пост президента України Віктор Ющенко вважає поїздку прем'єр-міністра Віктора Януковича до Іраку елементом його передвиборчої кампанії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ющенко сказав у четвер журналістам.

За словами Ющенка, поїздка Януковича не гарантує захист національних інтересів України в цьому регіоні.

"Ми обираємо шлях державних інтересів - Янукович обирає шлях політиканства", - сказав Ющенко, коментуючи поїздку прем'єра до Іраку.

"Тому йому треба швиденько робити кроки, які тільки засвідчать його присутність на екранах телебачення, але не гарантують формування правильного і, тим більше, чіткого супроводження українських інтересів. Він поїхав туди для себе, а не для нації", - вважає кандидат у президенти.

"Нинішньою владою тема Іраку, безумовно, використовується як спосіб "відбілення" свого брудного політичного портрету на Заході", - сказав Ющенко. На його думку, "то вже не є інтереси національні – то інтереси групи осіб".

За словами Ющенка, іракське питання, зокрема, виведення звідти українських миротворців, має бути розглянуте в парламенті і лише після цього вирішуватися на державному рівні.

Він нагадав, що його фракція завжди розуміла: іракська проблема, зокрема, питання про перебування там українських військових, "використовується діючим режимом для маніпуляцій та сплюндрування демократії й свободи в Україні".

Як повідомлялося у Верховній Раді України зареєстрований проект постанови за номером 4316-5 "Про перебування українського миротворчого контингенту в республіці Ірак", який створений за дорученням Ющенка і передбачає поетапне виведення українських миротворців з Іраку.

У четвер Янукович відвідав Ірак, де зустрівся з прем'єр-міністром країни Аядом Аллаві, а також командувачем багатонаціональними силами в Іраку Джорджем Кейсі, послом США в Іраку Джоном Негропонте і керівником офісу відновлення Іраку Девідом Нешем

Основною темою переговорів стала можливість участі українських підприємств у повоєнній розбудові Іраку. На зустрічі з Кейсі Янукович висловив зацікавленість України у залученні підприємств та компаній оборонно-промислового комплексу до розбудови нової іракської армії та сил безпеки, повідомляє прес-служба Кабміну.

Читайте також:

Іракську карту Янукович не розіграє до виборів



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування