Діти разом з п'ятірками приноситимуть додому Януковича

П'ятниця, 3 вересня 2004, 12:36
Школярі Львівщини отримали в подарунок до Дня знань щоденник із зображенням прем’єр-міністра Віктора Януковича та митрополита Української Православної Церкви (Московського патріархату) Володимира Сабодана.

Щоденник є подарунком всеукраїнського об’єднання "Держава", яке вважають близьким до генерального прокурора України Геннадія Васильєва, пише "Львівська газета".

На першому форзаці щоденника – зображення Януковича разом із митрополитом Сабоданом, нижче подано інформацію про найважливіші державні та церковні свята.

На наступній сторінці – звернення-привітання Митрополита Володимира до всіх школярів України. Поряд – привітання школярів із новим навчальним роком від об’єднання "Держава".

Далі йде роз’яснення, чим цей щоденник відрізняється від інших. Зокрема, в ньому є спеціально відведене місце, де учні мають вписувати свої добрі справи, які робитимуть упродовж навчального року.

Після того діти зможуть відіслати щоденник за зазначеною тут адресою "Держави" і стати учасниками розіграшу трьохсот путівок до Міжнародного дитячого центру "Артек".

Поки директори деяких шкіл притримали "подарунки" та не роздавали їх учням, бо це "схоже на очевидну передвиборчу агітацію".

"Газеті" не вдалося встановити, як щоденники потрапили у Львів, і хто курував їх розподіл по школах.

У коментарі начальник головного управління освіти і науки Львівської ОДА Михайло Брегін, заявив, що 1 вересня він "був в області" і йому "нічого не відомо, хто і що роздавав у Львові".

У виборчому штабі Януковича про це нічого не знають, зазначає видання.

Натомість секретар ВО "Держава" Віталій Гаркуша повідомив, що наклад щоденника – 500 тисяч примірників. За його словами, це благодійна акція, присвячена початку навчального року.

Гаркуша заявив, що не розуміє, чому цей щоденник "спричинив негативний резонанс". За його словами, тут немає жодних агітаційних лозунгів і "нічого такого провокативного".

"Це звичайна акція, – заявив він. – Якщо таку ж проведуть інші об’єднання – це лише піде на користь усім. Що ж поганого в тому, що діти матимуть змогу поїхати в "Артек", а крім того, нотуватимуть добрі справи і про них пам’ятатимуть?!", – сказав він.

Варто зауважити: відразу по тому на сайті Януковича з’явилась інформація про те, що чудо-щоденники "виготовили у Всеукраїнському об’єднанні "Держава" з ініціативи прем’єр-міністра України Януковича"...

Коментуючи ситуацію, прес-секретар Комітету виборців України Олександр Черненко зауважив, що формально важко довести, що цей щоденник є порушенням Закону "Про вибори".

Він сказав, що якби на ньому, наприклад, під фотографією зазначалося, що це кандидат у президенти чи щось схоже, то лише тоді такий напис можна розцінювати як агітацію.

В свою чергу Лариса Федорів, довірена особа кандидата в президенти Ющенка, в коментарі наголосила, що вона вражена цією "примітивною фальсифікацією Закону України "Про вибори".

"Діти, можливо, не розуміють, хто там зображений, але це бачитимуть батьки. Я передала примірник щоденника в наш штаб, оскільки таке не можна замовчувати", - вважає Федорів.

***

У п'ятницю також стало відомо, що і в Дніпродзержинську на шкільних лінійках серед дітей поширювали щоденники із зображенням Януковича і митрополита.

Як повідомляє обласний штаб "Нашої України", в комплекті із щоденниками поширювався опус "Доторкнись до долі", написаний Вірою Ніколаєвою і надрукований в Донецьку.

"Цей опис є відшліфованою біографією кандидата в президенти Януковича", - відзначає штаб. Цікавою деталлю є примітка, що видання надруковане за рахунок кандидата Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...