Литвин не підтримує версію влади про вибухи на Троєщині

П'ятниця, 3 вересня 2004, 16:39
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що вибухи на ринку "Троєщина" пов'язані не з політичними, а кримінальними розборами.

Про це він сказав у п'ятницю на брифінгу після зустрічі з послами іноземних держав та міжнародних структур.

"Я б не хотів брати на себе функції Генпрокуратури чи міліції, але те, що зараз там відбувається вказує на кримінальний слід", - сказав Литвин.

При цьому він згадав останній напад на заступника керівника ринку, якого підірвали у ліфті. "Ви ж знаєте, що перед тим йому телефонували, що начебто горить дача, а коли перевірили, то там нічого не було".

Литвин наголосив, що зараз головне, "щоб до нас не перекочувало те, що відбувається в Росії, бо ви ж знаєте, це як епідемія".

Спікер назвав події у Росії "варварством, яке важко уявити"

Як повідомлялося, у п'ятницю о 5.20 ранку в ліфті будинку, де живе заступник директора Київського ринку "Троєщина" Сергій Алісіменко, пролунав вибух. Алісіменко у важкому стані доставлений у лікарню швидкої допомоги

Раніше у результаті двох вибухів на Троєщинському ринку 20 серпня в лікарню потрапили 11 осіб, одна з потерпілих померла в лікарні швидкої допомоги.

За підозрою в причетності до вибухів столична міліція затримала п'ятьох підозрюваних, у тому числі двох чоловік з посвідченнями УНП, що входить у блок Ющенка.

Опозиція вважає, що вибухи організовано владою з метою дискредитації кандидата в президенти Віктора Ющенка. В штабі лідера опозиції є інформація, що підозрювані у вибухах є активістами "технічного" кандидата Бойка, УНА Коваленка і організації "Тризуб".

Опозиція вважає ці організації підконтрольними главі адміністрації президента Віктору Медведчуку.

Читайте також:

ПІДІРВАЛИ ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА "ТРОЄЩИНИ". Омельченко лає політиків

Троєщина – Каширське шосе Януковича?

Україна, 1933-й?! Сумні історичні паралелі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News