Зінченко говорить "пташиною" мовою й обіцяє, що влада "обалдіє"

П'ятниця, 3 вересня 2004, 19:32
Керівник виборчої кампанії Ющенка, віце-спікер Верховної Ради Олександр Зінченко заявляє про прослуховування оточення Ющенка і самого кандидата.

"Ми між собою розмовляємо "пташиною" мовою, оскільки усі наші розмови прослуховуються", - заявив Зінченко 3 вересня, під час прес-конференції у Львові.

Він підкреслив, що за Ющенком, членами його команди та їх родичами постійно ведеться стеження. "Вони кажуть, що це не стеження, а охорона. Тому ми повідомили МВС, що відмовляємося від такої "охорони", - наголосив Зінченко.

Він переконаний, що влада залякала людей. "50% опитаних відмовляються відповідати на запитання, кого вони підтримають у другому турі президентських виборів. Люди залякані", - зазначив керівник штабу.

На питання про фальсифікацію, він сказав: "Вибори сфальсифікують не 31 жовтня. Їх фальсифікують 120 днів".

"Фальсифікація розрахована на те, що на заході буде мала активність виборців, а на сході з’являться неіснуючі номера будинків, скажімо, 30а, 30б. А таких будинків у природі немає", - підкреслив Зінченко.

Він наголосив, що після виборів влада буде вкрай здивовано. "Коли влада дізнається про те, як пройшли вибори, вона просто "обалдіє", - сказав Зінченко.

Він також сказав, що в штабі знатимуть результати виборів раніше, ніж ЦВК. В цьому штабу допоможуть дані екзіт-полу, похибка якого складе не більше 1,5-2%.

"Тому уже під кінець дня ми зможемо оголосити справжнього переможця", - наголосив Зінченко.

Він також зазначив, що різниця у рейтингу Ющенка і Януковича зросла, і на другий тур передбачають перевагу Ющенка у 15 %.

Тим часом, відповідно до соціологічних даних (за словами Зінченка) 13 інших кандидатів мають рейтинг 0%. Мороза й Симоненка керівник кампанії Ющенка назвав фоновими кандидати.

Зінченко прибув до Львова у п'ятницю. Він зустрівся з головою обласної ради Михайлом Сендаком, представниками фракцій та представниками місцевих рад "Ради Львівщини".

У своєму виступі він звернув увагу на перебіг виборчої кампанії: "Кампанія Гельмана-Павловського здатна тільки розводити людей, то ж нехай вона залишається у своїй країні".

Зінченко, звертаючись до голів рай- та міськрад Львівщини, наголосив, що "виборча компанія має пройти чесно й гідно".

"Силовий сценарій Мукачевого, соціологія, Троєщина – не ми його писали. Цей сценарій написаний владою. Однак ми не допустимо його реалізації", - сказав Зінченко.

"Так склалося, що в нас виявився лише один громадянин – це громадянин "Я". Переконаний, що задавити людей неможливо – від нас йде потужне "МИ", адже Ющенко – кандидат від народу. Влада хоче сьогодні за місяць зламати настрій людей, показуючи, що Янукович пухнастий, тому що надійний і чесний, але цього не станеться", – заявив керівник кампанії Ющенка.

Західна інформаційна корпорація, КуПол

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування