Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко вимагає з Білоконя три мільйони

Понеділок, 6 вересня 2004, 12:07
Лідер УНП Юрій Костенко вимагає від міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя добровільно відшкодувати три мільйони гривень компенсації за моральні збитки, завдані розповсюдженням неправдивої інформації щодо причетності партії до вибухів на троєщинському ринку.

Про це йдеться в листі Костенка до Білоконя "про захист честі, гідності та репутації Української народної партії та спростування МВС України недостовірної інформації", - повідомляє у понеділок прес-служба УНП.

У листі подано здійснену юристами УНП юридичну оцінку дій МВС у зв’язку із розповсюдженням неправдивої інформації щодо нібито причетності членів УНП до вибухів на троєщинському ринку.

На підставі цього УНП вимагає від Білоконя провести прес-конференцію, аналогічну до тієї, що була проведена в МВС 28 серпня 2004 р., та спростувати неправдиву інформацію, розповсюджену представниками МВС про нібито причетність УНП до подій на Троєщинському ринку.

Також Костенко вимагає від міністра звернутися до ЗМІ з вимогою оприлюднити ці спростування.

Іншими вимогами УНП є звільнити із займаних посад держслужбовців МВС, які розповсюдили недостовірну інформацію, та забезпечити порушення кримінальних справ проти держслужбовців МВС України.

УНП звинувачує їх у розповсюдженні недостовірної інформації, перешкоджанні законній діяльності політичних партій, здійсненню виборчого права, зловживанні владою та службовим становищем, перевищенні влади та службових повноважень, службовому підробленні та службовій недбалості відповідно за статтями 170, 157, 364, 365, 366 та 367 Кримінального Кодексу України.

Крім того партія вимагає "невідкладно розробити та здійснити спеціальні програми навчання демократії, підвищення правової культури, ліквідації правової безграмотності керівного складу МВС із залученням можливостей Ради Європи".


Листи з юридичною оцінкою дій МВС буде направлено Голові СБУ Смешку, генпрокурору Васильєву, до Ради Європи, ОБСЄ та інших міжнародних організацій.

28 серпня Костенко направив листа керівникам СБУ та Генпрокуратури з вимогою встановити замовників та виконавців виготовлення фальшивого квитка члена УНП.

Як відомо, 20 серпня на троєщинському ринку пролунали 2 вибухи, внаслідок чого постраждало 14 осіб. Одна жінка померла.

За підозрою в причетності до вибухів столична міліція затримала п'ятьох підозрюваних, у тому числі двох чоловік з посвідченнями УНП, що входить у блок Ющенка.

Опозиція вважає, що вибухи організовано владою з метою дискредитації кандидата в президенти Віктора Ющенка. У штабі лідера опозиції є інформація, що підозрювані у вибухах є активістами "технічного" кандидата Бойка, УНА Коваленка і організації "Тризуб".

Опозиція вважає ці організації підконтрольними главі адміністрації президента Віктору Медведчуку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування