ЯНУКОВИЧ НАВЧИВСЯ МАНІПУЛЮВАТИ ЕКЗИТ-ПОЛАМИ?

Понеділок, 6 вересня 2004, 15:53
Штаб кандидата у президенти Віктора Януковича проведе в Донбасі у день виборів "великий екзит-пол".

Як повідомив у Донецьку заступник начальника облштабу Януковича Владислав Лук'янов, "це буде один із наймасовіших екзит-полів, які колись проводилися в Донецькій області, а може й в Україні".

Облштаб Януковича планує після закриття виборчих дільниць інформацію передати в ЗМІ, "щоб люди знали попередні підсумки голосування", повідомляє "Остров".

Зараз, за словами політтехнолога, "ми підбираємо соціологічні фірми, яким доручене буде організувати проведення екзит-пола і його швидку оперативну обробку результатів".

Як відомо, раніше Янукович і його оточення негативно ставилося до екзит-полів. Начальник його штабу Тігіпко заявив, що "екзит-поли є самою звичайною спробою вплинути на громадську свідомість".

Сам Янукович сказав, що "не вірить у екзит-поли". "Це нові сучасні технології, що будуть вперше в Україні випробовуватися. І як ними маніпулювати, ми не знаємо".

***

На прес-конференції заступник начштабу Януковича Лук'янов також сказав, що вони готують програму "Чисті вибори".

Ухвалення даної програми пов'язано з підозрами у можливій фальсифікації виборів на Західній Україні.

"Неприємно коли говорять, що вибори можуть бути неправильно пораховані. Напевно, це пов'язано з тим, що на Західній Україні, усі знають, що там велика частина працює в Росії, Білорусії, у країнах Євросоюзу, і в той же самий час, за результатами голосування на деяких дільницях, явка доходить ледь не більше 100"% - відзначив Лук'янов.

Разом з цим він звинуватив виборчі комісії в західних регіонах країни в упередженому ставленні до кандидатів.

"Коли наші спостерігачі їздили туди, вони бачили наступне: заходить людина з паспортом, дістає два паспорти – "От, я ще за чоловіка хочу проголосувати". - "Ви за кого?" – "За того-то (не буду говорити за кого, хоча симпатії Західної України можна припустити)". - "Так, раз ви за нього, то можна". Це говорить про упереджену позицію комісій, що у залежності від настроїв виборців дозволяють порушувати закон", - заявив заступник начальника Донецького обласного штабу Януковича.


Читайте також:

Поки Янукович не буде знати, що таке екзит-пол, він не здатен на чесні вибори

Янукович ще не вміє маніпулювати екзит-полами

ТІГІПКО ПІДСВІДОМО ВИЗНАЄ ФАЛЬСИФІКАЦІЮ НА КОРИСТЬ ЯНУКОВИЧА?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News