Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фонду Шалімова не дають обстежувати хворих. Через Ющенка?

Понеділок, 6 вересня 2004, 16:20
Миколаївська влада заборонила проводити акцію Фонду Шалімова з обстеження хворих на серцевосудинні хвороби у приміщеннях районних лікарень, яка проходить за сприяння Української народної партії.

Про це розповів телефоном координатор акції Михайло Ратушний, повідомляє прес-служба УНП.

Так, у райцентрі Єланець головний лікар райлікарні не дозволив проводити обстеження, пославшись на заборону обласного Управління охорони здоров’я та на вказівку місцевої райдержадміністрації.

За інформацією Ратушного, у п’ятницю, 3 вересня, надійшла телефонограма від начальника обласного управління охорони здоров’я Шишкіна про заборону такого обстеження.

"Перед лікарнею зібралося кілька десятків людей. Ми не маємо права не провести обстеження, як обіцяли. Люди сподіваються. Імовірно, ми встановимо намети перед райдержадміністрацією, де проводитимемо діагностику, наскільки дозволять умови", - каже Ратушний.

За три тижні в рамках акції "Із серцем до серця" обстежено близько 3 тисяч 200 хворих. Близько 100 обстежених після діагностування терміново направлено на лікування до районних та обласних лікарень.

Акція уже пройшла в 14-ти районах трьох областей України – Київської, Херсонської та Черкаської.

"Миколаївщина стала першою областю, у якій Фонд зіткнувся із прямою забороною районним лікарням надавати приміщення для обстежень", - відзначає Ратушний.

"Щоправда, уже в Херсонській області ми зіткнулися з провокаціями: спочатку від нашого імені керівництво Каланчакської райлікарні намагалося збирати гроші з громадян нібито за обстеження, а потім лікарям хотіли дати хабаря – нібито за гарну роботу, у той час як під дверима кабінету стояли заступник начальника Управління охорони здоров’я області та ще двоє людей в цивільному", - розповів він.

"Ми ці випадки присікли: примусили повернути людям гроші, а "подарунків" наші лікарі принципово не беруть. Скомпрометувати не вдалося – вдалися до заборони", - каже Ратушний.

Ставлення місцевої влади до акції, в УНП пов’язують з тим, що академік Шалімов є довіреною особою Віктора Ющенка, хоча про політику під час акції взагалі не йдеться.

Акція "Із серцем до серця" полягає у безкоштовному інструментальному обстеженні та проведенні консультацій з питань серцевосудинної та травної системи мешканців української глибинки. Обстеження проводять на надсучасному обладнанні учні Олександра Шалімова – висококваліфіковані фахівці провідних медичних інститутів Києва.

Читайте також:

Чи вкрав штаб Януковича довірену особу Ющенка?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування